Published On: Wed, Sep 24th, 2014

Supruga Alana Henninga dobila snimku u kojoj on moli za svoj život

Supruga Alana Henninga, britanskog humanitarca kojeg su oteli militanti ISIS-a zatražila je njegovo oslobađanje nakon što je primila snimku u kojoj njezin muž moli za svoj život, javlja Sky News.

Barbara Henning u izjavi je kazala da ima poruku za tzv. Islamsku državu. Rekla je da je upravo primila snimku na kojoj Alan moli za svoj život te da i dalje ona i oni koji je i zastupaju pokušavaju doprijeti do onih koji drže Alana.

– Zašto oni koji vode tzv. Islamsku državu ne mogu otvoriti srca i umove činjenicama koje okružuju Alanovo zarobljavanje. Zašto i dalje prijete da će ga ubiti? Rekli su mi da je bio na šerijatskom sudu i da je oslobođen optužbi da je špijun te je proglašen da nije prijetnja. Molim tzv. islamsku državu da se pridržavaju odluka vlastitog pravosuđa. Molim pustite Alana- rekla je Barbara Henning.

Podsjetimo, Alan Henning u Siriju je otputovao u prosincu prošle godine kako bi dostavio humanitarnu pomoć, a vjeruje se da su ga militanti tzv. Islamske države oteli u gradu al Dani.

dnevnik.ba