Nedjelja, 16 lipnja, 2024

SUPERHIK MODERNE HRVATSKE: Otima milijune sirotinji i daje Kolindi, Bandiću i ostalim “zaslužnima”…

Must Read

Umiljato lice koje je pred  vama stvarni je vladar Hrvatske. Vi radite za proračun države a država radi za njega. On je prvi HRT-ov čovjek za ovrhe neplatišama pretplate koji zakasnjele pretplate od par stotina kuna naplati u tisućama. Potom je prvi čovjek ZG Holdinga pogodite za što – za ovrhe! Tako je. Za par stotina kuna duga Čistoći npr. također ćete hrvatskom SuperHiku plaitti nekoliko tisuća kuna. Monopolist lihvarenja u Hrvata, Hanžeković formalno je član HSLS-a no odnedavno je i šef EPH i Jutarnjeg lista. I tko zna čega sve ne. Osim toga skupa s Kolindom Grabar Kitarović jedan je od troje Hrvata koji su članovi Trilaterare iz Hrvatske. Što je Trilaterara? Trilaterna skupina jedno je od formalno javnih no u praksi tajnih društava koja se bavi protekcijom krupnog kapitala. Svi oni u javnosti imaju svoje isturene igrače, pijune, koji za krupni kapital odrađuju prljav posao. Kolinda Grabar Kitarović, kao članica Trilaterare nikako ne može pričati da je ” na strani običnog malog hrvatskog čovjeka” AKo i za šta zaboli neka stvar Trrilateraru i Hanžekovića onda je to obični mali čovjek. Bilo čiji. Pa i hrvatski. Kolinda je samo Hanžekovićeva isturena polugica. Kao što je i Bandić. HRT nije hrvatska Tv, niti je Holding nešto što pripada Zagrepčanima. Stvarni vladari Hrvatske likovi su poput Hanžekovića , Todorića, direktori stranih banaka i slično. Ove karikature među kandidatima tek su njihove isturene poluge, nasmiješeni patuljci. Kujundžić , taj naivni idiot možda je i imao šanse dobiti savez s narodom i konačno ući na Pantovčak kao netko tko nije u talu niti da jednim moćnim kartelom u Hrvatskoj. No udario je na četvrtinu Hrvatske. Hrvate u BIH.

Stoga je na idućim izborima stvar izlaska stvar izbora manjeg zla. Žalosno je da među Hrvatima u BIH još uvijek vrijedi pravilo kako je HDZ jamac nečeg kvalitetnog. I da će i ovaj put kao guske u magli Hrvati iz BIH , ono malo što ih iziđe pohitati dati glas ženi koja je izjavila “Ta će taj tamo neki Treći entitet” dok će drugi po broju glasova vjerojatno biti čovjek koji se usprotivio Trećem. Trebat će pitati HDZBIH mašineriju koja podupire kolindu, barem kantonalni odbori, koji k rade i po čemu je to Josipović persona noon grata, odnosno jel žele reći da se manje trgovalo hrvatskim interesima u BIH u doba Tuđmana i Mesića nego u Josipovićevoj eri?

Realno, za vrijeme Josipovićeve ere upravljanja RH Hrvati u BIH nisu granatirani s Pantovčaka, nitko u naše ime nije krojio karte, nije nas se učilo pecati, prema našim legiitmnim predstavnicma Pantovčak je uspostavio korektnu suradnju a one koje je imenovala Platforma izignorirao je.
Zašto je Trilaterarna NATO teta Kolinda Grabar Hanžeković tako sjajna zvijezda i što je to u politici HDZ-a RH tako sjajno bilo u prošlosit da ćemo opet grlom u jagode za njih? Ima li netko jedan barem argument?

U ponedjeljak navečer je i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović poimenično na svojim internet stranicama objavila popis donatora koji su joj ukupno dali 2.412.855 kuna za kampanju.

Najveći donator je stranka HDZ, ali ne u novcu nego u uslugama i to u iznosu od preko 450 tisuća kuna.

Ukupno je 418 donatora, a uglavnom se radi o pojedincima koji su dali od 100 kuna pa do 30 tisuća kuna, a među njima je iznenađujuće malo tvrtki.

Samo jedna ističe se s većom donacijom, a riječ je o poduzeću “Lana Karlovačaka tiskara” koje proizvodi kartonsku ambalaže za farmaceutsku i prehrambenu industriju, a koje je doniralo 197.565 tisuća kuna.

Tvrtka u većinskom vlasništvu Milana Miletića – Hoteli Zadar d.d. uplatila je 50.000 kuna, Pavao Vujnovac vlasnik Prvog plinarskog društva 30.000 kuna, Ivan Katavić – vlasnik tvrtke KTC iz Križevaca također 30.000 kuna, koliko je uplatila i nekadašnja vlasnica Mediteranske plovidbe koja je otišla u stečaj – Neda Young.

Vlasnik Importannea Ciril Zovko donirao je 25.000 kuna, građevinski poduzetnik Tomo Horvatinčić 25.000 kuna, građevinska tvrtka Radnik d.d. 20.000 kuna te zadarska građevinska tvrtka Diklo gradnja 20.000 kuna.

Od Marka Franovića, australskog poduzetnika poznatog i kao organizatora prosvjeda prilikom Milanovićevog posjeta Sydneyju primljeno je  26.289 kuna. Iljko Ćurić uplatio je 25.000 kuna, a hotelska kuća Ilirija d.d. u vlasništvu povratnika iz Australije Davora Tudorovića 20.000 kuna.

Budući se HDZ silno hvalio odazivom od preko 500 poduzetnika na donatorskim večerama i prikupljenim novcem, iznenađuje mali broj tvrtki među donatorima kao i njihove male uplate koje se kreću u prosjeku između 500 i 5000 kuna.

Primjerice Kuret nautika iz Splita donirala je 500 kuna. Među donatorima ima i braniteljskih zadruga, kao primjerice Kosir iz Splita koja je poklonila 2000 kuna.

Iako se novinarima u zagrebačkom hotelu Westin hvalio kako je uplatio 10.000 kuna, među donatorima nema imena Dinamovca Zdravka Mamića.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac evidentirana je kao darovatelj robe, nije precizirano koje, pa se pretpostavlja da se radi o hrvatskoj zastavi s Kninske tvrđava oko koje se digla velika buka. Nema iznosa vrijednosti donacije kninske gradonačelnice.

Od viđenijih HDZ-ovaca vlastiti novac za kampanju stranačke kolegice uplatio je ugledni HDZ-ov liječnik i zamjenik predsjednika Drago Prgomet, kao i Domagoj Milošević (10.000 kuna) a najizdašniji je bio Đuro Njavro s 16.000 kuna.

Čitajući financijsko izvješće u oči upada i jedan detalj nevažan za donacije, ali pomalo politički intrigantan, a to je da primjerice Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke “Klemm Sigurnost” i jedan od vođa prosvjeda branitelja, živi na istoj adresi i kućnom broju kao i Kolinda Grabar Kitarović u Bauerovoj ulici.

Klemm je na zagrebačkoj donatorskoj večeri Kolindi Grabar poklonio 10.000 kuna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -