Published On: Pon, sij 8th, 2018

SULJAGIĆ ODLIČAN: Kolinda je Tuđman u suknji i želi Bošnjake iza bodljikave žice

Danas je potvrđena informacija da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit Tursku. Ključna tema njene posjete, kako je najavljeno, bit će stanje u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju je reagirao ugledni Emir Suljagić, sin Sabahetin.

Pročitajte kako to čini odgovoran bošnjački političar, kojim jezikom se služi i kako oštro kritizira neistomišljenika. Kada ćemo dočekati hrvatskog političara koji je u stanju Sarajevu ovako održati lekciju kako ju Suljagić drži Zagrebu?

Možete Suljagića mrziti al ono odlično radi ono za što se opredijelio da radi. Dok RH lideri nemaju pojma što im se događa. I pri najvećim uvredama nastoje biti “najkulturniji na Balkanu”. Isti ovaj Suljagić, posle mjeseci uzastopnih uvreda na račun RH posve normalno dolazi u ZG , posve normalno prelazi granicu i Milan Bandić mu je sponzor u Preporodu, gdje o bodljikavoj žici i ustaškoj RH Suljagić podučava Bošnjake u ZG.

Prema tome nije do Suljagića. Do nas je. I ako njegovi istupi ne otrijezne Pantovčak, s kojim šovinizmom u Sarajevu ima posla, teško da će ga bilo što otrijezniti.

Zato nam je Suljagić, u svakom smislu važan. Jer on uvijek progovori sve ono što nam mudar AID-ovac šuti. Iako ti isto misli.

Suljagić je u priopćenju ocijenio kako Grabar-Kitarović ne odustaje od “projekta Franje Tuđmana u Bosni i Hercegovini, projekta koji je pred mjerodavnim sudom UN-a proglašen zločinačkim”.

“Hrvatski Ustav u svojoj preambuli navodi sporazum Cvetković-Maček, odnosno formiranje Banovine Hrvatske od dijelova teritorije Bosne i Hercegovine jednim od izvora njene državnosti.

Da budem potpuno precizan, nesumnjivo je da je getoizacija muslimanskog stanovništva – i svih onih koji hoće da žive sa muslimanima, odnosno Bošnjacima – je trajni i strateški cilj Republike Hrvatske. Međutim, tražiti podršku u Turskoj za taj plan može samo neko ko je potpuno deluzivan, odnosno neko ko još uvijek živi u 1993. godini”, kazao je Suljagić i dodao:

“Drugo, pretencioznost političkog papanluka sa Pantovčaka koja se ugleda u namjeri da Grabar-Kitarović ide u Ankaru da tamo tobože pregovara o komadanju Bosne i Hercegovine, naprosto nema presedana. Ako je 1993. Turska morala da trpi Franju Tuđmana da bi zaustavila pokolj u Bosni i Hercegovini, niko sasvim sigurno neće imati razumijevanja za Tuđmana u suknji 2018. godine”.

Suljagić je poručio kako je “krajnje vrijeme da Bakir Izetbegović zbog kontinuirane kampanje miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovini ili uskrati gostoprimstvo ili barem otkaže sastanke tokom najavljene zvanične posjete Grabar-Kitarović Sarajevu i Bosni i Hercegovini”.

“Ne postoji nijedan razlog da trpimo hegemonističke ambicije jedne patetične neoustaške banana-republike. Neka se sa njom sastaju Mladen Ivanić i Dragan Čović: oni se svakako slažu s njom da je dobar musliman samo musliman iza bodljikave žice”, zaključio je Suljagić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare