Published On: Pon, sij 8th, 2018

PREDSJEDNIŠTVO HNS BiH: Predugo traje ustavna obespravljenost Hrvata. Provođenje odluke Ustavnog suda BIH nešto oko čega neće biti rasprave

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas svoju 21. sjednicu u Mostaru, na kojoj je analiziralo trenutno stanje na svim razinama vlasti, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Najviše vremena posvećeno je razgovoru i aktivnostima oko izbornog procesa, razgovarano i o mogućem zajedničkom izlasku stranaka članica HNS-a na predstojeće izbore u BiH, te je kazano kako se dijalog o toime nastavlja nastavlja.

Predsjedništvo je još jednom potvrdilo svoju ranije donesenu odluku, kako se mora doći do kompromisa, kako bi se Izborni zakon izmjenio, sukladno odluci Ustavnog suda BiH.

Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako dužnosnici HNS-a unatoč raznim krizama na aktualnoj političkoj sceni, trebaju nastaviti dosljednu politiku oko promjena Izbornog zakona.

Promjenom Izbornog zakona ostvarila bi se institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, što je minimum ispod kojeg dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i stranke okupljene oko njega, neće pristati.

Na sjednici je dogovorena i Koordinacija unutar HNS-a na nižim razinama vlasti koja je jednoglasno podržana./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare