Utorak, 25 lipnja, 2024

SULA VELIČANSTVENI STIGAO TRI DANA PRIJE HELIKOPTERA: Turci domahali kasno i nakon što je sve izgorjelo

Must Read

Turska konjica nekad je bila brza. Pogotovo u Bosni. A i Hercegovini. Okretnost turske konjice, prema nekim povjesničarima dala im je toliku imperiju tolika stoljeća. Stoga su gradili vitke mostove, koristili se kozjim putovima. Požari koji su poharali BIH, poglavito Hercegovinu, otkrili su stotine zaraslih kozjih, pardon, turskih putova. Možda je to razlog što su Turci namjerno okasnili u 81-u tursku pokrajinu koju su nedavno dobili u amanet. Čisto ono iz sentimenta prema turskoj ostavštini u ovoj zemlji. Kozjim putovima i kozjim ćuprijama. U Zemlji koja i ne pomišlja podići tužbu za 400 godin genocida nad BH građanima. Dok u svjetskim parlamentima sve više jača svijest o potrebi donošenja univerzalne deklaracije o osudi genocida nad Armencima, Bosanci i Hercegovci, još uvijek nisu ni počeli pisati tužbu Turskoj. Budući da “temeljni” i “patriotski” narod još nije shvatio jel u ovu zemlju došao il je tu odvajkada. Čeka se valjda da se sa Rijaseta skine Turčin, i da IZ u BIH konačno preuzme domaći čovjek. Navodno bi ovaj put to trebao biti Bošnjak. Koji neće biti orijentiran proturski nego probosanski, iliti probosanskohercegovački, skraćeno prohercegbosanski.

Helikopter iz Republike Turske, koji je poslan po nalogu premijera Recepa Tayyipa Erdogana, oca Alijine partije, ispred Ministarstva šumarstva i vodoprivrede, stigao je u nedjelju na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Kako je u izjavi za agenciju Anadolija rekao veleposlanik Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz, helikopter bi na području Bosne i Hercegovine trebao ostati sljedećih pet dana, a sudjelovat će u gašenju šumskih požara diljem zemlje.

Helikopter tipa KA-32 T, nosivosti od oko 2,5 tona vode bit će upućen u područje istočno od Mostara, javio je novinar agencije Anadolija sa sarajevskog aerodoroma.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -