Subota, 25 svibnja, 2024

LA GUMDŽ: SDA pravi TD koaliciju za mirni razlaz BiH, SDA: Lažna izjava predsjednika SDP-a

Must Read

Danas se u „Gradskoj areni“ u Zenici održala Promotivna konvencija SDP BiH, na kojoj je ova stranka  pod sloganom „Idemo naprijed“ predstavila svoje kandidate za načelnike općina i općinska vijeća.

SDP ima najveći broj kandidata od svih registriranih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini za Lokalne izbore 2012.

Na konvenciji su se prisutnima obratili i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, te glavni tajnik SDP-a Nermin Nikšić koji su dali svoju podršku SDP-ovim kandidatima za općinska vijeća i načelnike općina.

„Predsjednik SDA prije 15 godina pravio je CD koaliciju za cjelovitu i demokratsku BiH, a sadašnji predsjednik SDA pravi TD koaliciju za mirni razlaz Bosne i Hercegovine!

Mi zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, od općine do države i  SDP nije nitko pojedinačno, već svi mi zajedno. Danas u SDP-u imamo četiri puta više ljudi nego prije deset godina. Nema razlaza u Bosni i Hercegovini, a kamo li mirnog, jer SDP i građani ove zemlje to neće dozvoliti. Nema pregovora o odustajanju od suštinskih stvari,  jer u borbi protiv korupcije i kriminala može istrajati samo SDP. Mi idemo naprijed!“- rekao je Lagumdžija na Konvenciji SDP-a u Zenici.

Na Lagumdžijin govor odmah su reagirali iz Stranke demokratske akcije

“Prošla su vremena kada je Zlatko Lagumdžija preko svojih podobnih medija izmišljao laži predstavljajući ih istinom”, priopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA) povodom “lažnih izjava predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije na stranačkoj konvenciji u Zenici”.

SDA je, kako napominje, uvjerena da se građani dobro sjećaju da je Lagumdžija zahtijevao i zajedno s SBB-om, SNSD-om, SDS-om i dva HDZ-a glasao za izbacivanje ministara SDA iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Dok Dodik priča o podjeli BiH, Lagumdžija i Radončić otišli su dalje te zajedno s dva HDZ-a potpisali najsramniji sporazum o podjeli BiH, svodeći Bošnjake na političku manjinu čak i u FBiH.

Kako je Zlatko Lagumdžija principijelan, najbolje govori da je fotelju ministra vanjskih poslova BiH platio usvajanjem nedostatnog proračuna BiH pa danas u njemu nema sredstava ni za gorivo za helikoptere koji bi gasili požare po cijeloj BiH”, citat je iz priopćenja SDA.(R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -