Published On: Pon, ožu. 6th, 2017

Sukobi protivnika i pristaša Donalda Trumpa

Sudionici skupa podrške Trumpu su nosili američke zastave i znakove na kojima su izrazili podršku Trumpu i želje za velikom Amerikom.

Do skupova podrške je došlo u raznim državama, onima u kojima je Trump pobijedio na izborima, ali i u onima u kojima je izgubio.

Kako prenosi abc news, jedan od najnasilnijih skupova je bio u Berkleyju u Californiji. Tamo je 10 osoba uhićeno nakon što se sukobilo oko 500 pristalica i protivnika Donalda Trumpa.

Policija je izjavila kako su svim silama pokušali odmah prekinuti sukob i identificirati žrtve i osumnjičene. Od 10 uhićenih, njih petero je optuženo za napad, od čega je četvero optuženo za napad smrtonosnim oružjem.

Jedna osoba je imala nož, a policija je zaplijenila i velik broj cijevi, palica i drvenih komada. Čak su uhitili i jednu grupu koja je na prosvjede krenula s ciglama. Hitna je zaprimila najmanje dvije osobe s povredama glave.

U Nashvilleu je također došlo do sukoba te su najmanje dvije osobe uhićene. U Washingtonu su prosvjednici napali policajce, a policija ne želi reći jesu li prosvjedovali protiv Trumpa ili su došli na skup njegove podrške.

U gradovima poput Austina i Phoenixa, prosvjedi su prošli mirno, prenosi index.hr.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer