Utorak, 25 lipnja, 2024

Sukob SDP-FTV: Vi nama Bakira mi ćemo vama Branimira

Must Read

Slobodna Bosna u današnjem izdanju piše o sukobima koji su se između SDP-a i SDA prenijeli i na FTV. Nedavno je s mjesta urednika TV programa i multimedije smijenjen SDP-ov kadar Bakir Hadžiomerović.

“Ako je vjerovati pričama izvršnog direktora za programe RTV FBiH Zvonimira Jukića, Zlatko Lagumdžija je loše prošao kada je od svog stranačkog kolege, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, zatražio da sa mjesta šefa misije BiH pri NATO-u smjeni Branimira Jukića”, piše Slobodna Bosna, navodeći da je Komšić, za razliku prethodnih godina, kada je po direktivi vršio čistke nepodobnih SDP kadrova, ovoga puta odbio da izvrši ono što je od njega tražio Lagumdžija.

Pojašnjenja radi, šutiranje brata Zvonimira Jukića sa ove pozicije, precizira Slobodna Bosna, nema nikakve veze sa njegovim diplomatskim angažmanom, ali ima sa nedavnom smjenom Bakira Hadžiomerovića sa mjesta urednika TV programa i multimedije na FTV-u.

Naime, uklanjanje Branimira Jukića trebala je biti osveta za ponašanje njegovog brata Zvonimira, koji je, zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora RTV FBiH Igorom Soldom i generalnim diretorom Džemalom Šabićem, bio glavni kreator puča na Federalnoj televiziji, tačnije smjene Bakira Hadžiomerovića, zaključuje Slobodna Bosna.

Jukić je u pisanoj izjavi za Depo demantirao da je govorio o smjeni njegova brata Branimira Jukića te da je na FTV-u izveden puč. Još uvijek ne nepoznato što je razlog sukoba Jukića i Hadžomerovića, osim što se na FTV-u iznova ponavljaju slične stvari, samo su ovaj puta s drugim ulogama. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -