Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Sud zabranio da St. Peterburg postane “središte europskog gay turizma”

Must Read

Iako se tvrdi da su pripadnici LGBT zajednice vrlo dobri potrošači i poželjni turisti, negdje novac nije ključan u donošenju odluka o tome hoće li ili neće neki grad ili mjesto biti prozvano “poželjnom gay destinacijom”.

Naime, Smolninski Okružni sud u St. Peterburgu je donio odluku u upravnom sporu između LGBT aktivista i gradskih vlasti, te zabranio tri javna okupljanja, uključujući i takozvani skup prema kojem “St. Peterburg postaje centar europskog gay turizma”.

Po mišljenju predstavnika LGBT manjina, Gradski odbor za pravna i sigurnosna pitanja je prekršio svoje legitimne ovlasti. Nakon toga su se žalili sudu, gdje su namjeravali osporiti odluku Gradske uprave, koja, prema mišljenju tužitelja i LGBT aktivista, stvara prepreke u ostvarivanju prava i sloboda.

U žalbi je od suda zatraženo da poništi odluku Gradskog odbora, jer je nezakonita i zahtijeva koordinaciju najavljenih javnih događaja. Sud je odbio udovoljiti tužbi LGBT aktivista”, priopćio je Ured za odnose s javnošću sudova u St. Peterburgu.

Predstavnici LGBT zajednice su već izjavili da će se žaliti na odluku Smolninskog Okružnog suda u St. Peterburgu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -