Published On: Sri, sij. 17th, 2018

Sud zabranio da St. Peterburg postane “središte europskog gay turizma”

Iako se tvrdi da su pripadnici LGBT zajednice vrlo dobri potrošači i poželjni turisti, negdje novac nije ključan u donošenju odluka o tome hoće li ili neće neki grad ili mjesto biti prozvano “poželjnom gay destinacijom”.

Naime, Smolninski Okružni sud u St. Peterburgu je donio odluku u upravnom sporu između LGBT aktivista i gradskih vlasti, te zabranio tri javna okupljanja, uključujući i takozvani skup prema kojem “St. Peterburg postaje centar europskog gay turizma”.

Po mišljenju predstavnika LGBT manjina, Gradski odbor za pravna i sigurnosna pitanja je prekršio svoje legitimne ovlasti. Nakon toga su se žalili sudu, gdje su namjeravali osporiti odluku Gradske uprave, koja, prema mišljenju tužitelja i LGBT aktivista, stvara prepreke u ostvarivanju prava i sloboda.

U žalbi je od suda zatraženo da poništi odluku Gradskog odbora, jer je nezakonita i zahtijeva koordinaciju najavljenih javnih događaja. Sud je odbio udovoljiti tužbi LGBT aktivista”, priopćio je Ured za odnose s javnošću sudova u St. Peterburgu.

Predstavnici LGBT zajednice su već izjavili da će se žaliti na odluku Smolninskog Okružnog suda u St. Peterburgu.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer