Published On: Sri, kol 24th, 2016

Subotica: Migrant surovo isjekao dječaka koji mu je pokušavao pomoći

SUBOTICA – SS (16) iz Subotice zadobio je ozljede kada ga je migrant skalpelom rasjekao po glavi dok je dječak, zajedno s bratom D. S., htio da mu pomogne nađe prenoćište, prenose beogradski mediji.

Maloljetniku je povrijeđena i noga prilikom pada pošto ga je migrant kada se dijete sagnuo skalpelom posjekao po zadnjem dijelu glave pri čemu mu je rasjekao i uho. Dječaci su još uvijek uplašeni iu šoku i ne žele javno govore o napadu, a njihova prijateljica M. P. (17) kaže za “Alo” da se sve odigralo 17. kolovoza u centru grada i da je samo igrom slučaja izbjegnuta tragedija.

– Naše društvo se okupilo u parku “Ferenca Rajhla”, u blizini željezničke stanice ,. Ne ostajemo dugo, najkasnije do 22 sati, a to večer oko 21 sati su nam prišla trojica migranata. Pitali su za prenoćište i prijatelj je pokušavao im objasni kuda da idu, ali pošto ne zna dobro engleski njih dvojica su krenuli s njima, da im pokažu put. Nedaleko od parka drug se sagnuo, a jedan od migranata, koji je djelovao najmirnije, iz čista mira je izvadio skalpel i posjekao mu glavu – kaže MP Djevojčica je još sjedila u parku s društvom kada su se braća vratila i odmah je pozvala Hitnu pomoć, a netko iz društva policiju.

– Sjeli smo na klupe bliže putu, njemu je krv jako curila i pokušavali smo maramicama da je zaustavimo. Povrijeđenog druga je hitna odvezla u bolnicu, a njegov brat je ostao pričekati policajca i sve mu je ispričao. Uplašeni smo jako, a čula sam od drugara da su istu tu trojicu ponovo jučer vidjeli u gradu – kaže M. P.

Njezina majka Slađana Perišić objavila je na “Fejsbuk” profilu upozorenje i apel svima da dijele njen post u kojem ukratko opisuje cijeli slučaj. – U šoku sam jer tim ljudima se u našoj zemlji pomaže, a oni nam ovako vraćaju što nam djecu povrjeđuju.

To su sve zlatna djeca koja su htjela da im pomognu i zaista je neljudski da im se to vrati na ovaj način – zaključuje Perišićeva. U policiji potvrđuju da su migranti napali dvojicu maloljetnika i da je jedan od njih povrjeđen. Policija je po pozivu mladih odmah reagirala i o svemu obavjestila Osnovno javno tužilaštvo i dalje intenzivno traga za napadačima.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>