Pitanja europskog prava, ustavnog, upravnog, kaznenog i civilnog prava teme su znanstvene konferencije pod nazivom:  “Suradnja pravne znanosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – aktualne teme”,  koja je započela na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Preko 50 stručnjaka pravne znanosti ovom će prigodom raspravljati o vrlo zanimljivim temama  podijeljenim u četiri kategorije, a nakon […]

" />
Published On: Čet, lis 24th, 2019
#3rd | By Desk

Stručnjaci pravne znanosti okupili se na Sveučilištu u Mostaru

Pitanja europskog prava, ustavnog, upravnog, kaznenog i civilnog prava teme su znanstvene konferencije pod nazivom:  “Suradnja pravne znanosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – aktualne teme”,  koja je započela na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Preko 50 stručnjaka pravne znanosti ovom će prigodom raspravljati o vrlo zanimljivim temama  podijeljenim u četiri kategorije, a nakon svake obrađene teme vodit će se i rasprava.

Cilj je konferencije bolja suradnja pravne znanosti u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, upravo zato smo ove godine naš tradicionalni godišnji skup odlučili održati upravo u Mostaru. Najveći dio suradnje možemo vidjeti u znanstvenoj razmjeni, objavi radova, zajedničkim istraživanjima, formiranju zajedničkih ideja i sudjelovanja na međunarodnim konferencijama te na ovaj način podižemo standarde kvalitete rada, istraživanja i znanosti“, izjavio je za treci.ba Ivan Koprić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  i predsjednik Znanstvenog vijeća Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Sabrina Horović izrazila je  zadovoljstvo zbog dobrog odnosa hrvatske i bosanskohercegovačke pravne znanosti i prakse, njezine sadašnjosti i perspektive te je pozvala sve zainteresirane da sudjeluju u panelima.

Akademija pravnih znanosti Hrvatske strukovna je organizacija koja okuplja gotovo 150 doktora prava iz Republike Hrvatske i jačanje znanstvene suradnje s pravnim fakultetima i drugim institucijama pravne znanosti u susjednim zemljama smatra jednim od prioriteta svog djelovanja. Svake godine ova Akademija organizira i održava godišnje znanstvene skupove na pravnim fakultetima u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, a ovo je prvi put da se, u suradnji s Pravnim fakultetom SUM-a, konferencija održava izvan RH.