Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Stravična priča pogodila BiH: Sirotu djevojčicu (9) u domu u Tuzli mjesecima silovali maloljetnici

Must Read

Tada devetogodišnju štićenicu ove ustanove, naime, seksualno su iskorištavala dva maloljetnika, koja, također, borave u Domu.

Skriveno od očiju javnosti

Ovu informaciju za “Dnevni avaz” potvrdio je izvor blizak Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona. Zastrašujući slučaj u ustanovi koja vodi brigu o djeci bez roditelja ima i svoj sudski epilog, također skriven od očiju javnosti.

Dva maloljetnika koja su iskorištavala devetogodišnjakinju osuđena su za ovaj događaj. Jedan od njih je stariji, dok je drugi mlađi maloljetnik. Naša saznanja potvrđena su i u Tužiteljstvu TK, ali više informacija o samom slučaju nismo mogli dobiti.

– Stav TužiteljstvaTK je da o slučajevima kada su u pitanju maloljetni prekršitwljii, a naročito seksualni delinkventi, ne možemo davati bilo kakve detaljnije informacije. Sve je radi zaštite oštećenih maloljetnika – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva TK.

Nakon istrage Tužiteljstva TK i sudskog spora, donesene su i presude protiv maloljetnih delinkvenata. Presudom je utvrđeno da je devetogodišnja djevojčica zlostavljana pet ili šest mjeseci.

Prijava policiji

Stariji maloljetnik za monstruozne radnje dobio je mjeru maloljetničkog zatvora, dok je mlađem određen pojačan nadzor u ustanovi gdje je smješten.

Prvostupanjska presuda donesena je u ožujku, a potvrđena je sredinom ove godine. Seksualno zlostavljanje djevojčice, koja sada ima 11 godina, dešavalo se prije otprilike dvije godine. Ona je, kako smo doznali, trenutno smještena u Sigurnu kuću, a od pojedinosti koje nam je ispričao izvor blizak istrazi, ledi se krv u žilama.

– Sve je počelo kada je štićenica imala svega devet godina. Seksualno su je zlostavljali u sobama Doma za djecu, gdje i borave. Tjerali su je na oralni seks te sve ostale seksualne radnje. Kako je istraga pokazala, sve je trajalo oko pola godine – kazao je naš izvor.

Slučaj je otkriven kada se nesretna devetogodišnjakinja zbog strahota i muka kroz koje prolazi povjerila školskoj drugarici. Ova je sve ispričala učiteljici škole koju pohađa zlostavljana djevojčica, da bi nakon toga sve bilo prijavljeno policiji.

Direktor u žurbi

Je li iko od odgajatelja ili vodećih ljudi u Domu za djecu bez roditeljskog staranja znao za ovaj slučaj, jučer smo pokušali saznati i u samoj ustanovi. No, direktor Ibro Đozić, koji je i jedini ima ovlasti za davanje informacija, jučer je žurio na hitan sastanak u Vladu TK.

– Zaista nemam vremena o bilo čemu sada razgovarati, jer na poziv iz Vlade TK moram na hitan sastanak – kratko nam je kazao Đozić.

Poremećaj ličnosti

– Svako zlostavljanje ostavlja posljedice, naročito kod djece. Do prvog seksualnog iskustva, pozitivnog ili negativnog, svi mi razvijamo svoju ličnost. U ovom slučaju, to je vrlo rano i s velikim posljedicama, posebno ako se uzme u obzir da su to uradili njeni drugovi kojima je vjerovala i s kojim je dijelila sve dječije radosti i nezgode. Što se tiče maloljetnih delinkvenata i zlostavljača, tu je riječ o patologiji i poremećaju dječije ličnosti te potrebi da se seksualno iživljavaju na slabijima i nejakima – mišljenje je psihologinje Jasmine Dizdarević.

Izvor: Dnevni avaz

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -