Utorak, 18 lipnja, 2024

STRAVA u Velikoj Britaniji: Godinama su SILOVALI i PODVODILI tinejdžerice, a policija je ignorirala njihove molbe za pomoć

Must Read

banda_486115S1ZAGREB – Isprva sam se sramila zbog svega što bi mi se događalo i gadila sam se samoj sebi. No, s vremenom je postalo toliko učestalo i s tolikim brojem muškarca da više nisam osjećala ništa. Ono što su mi napravili bilo je čisto zlo. Oduzeli su mi dostojanstvo i zadnju mrvu samopouzdanja – riječi su britanske tinejdžerice koja je bila žrtva pedofilske mreže azijske bande iz Rochdalea, nazvane tako prema gradu u neposrednoj blizini Manchestera, koji se posljednjih dana našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno da je bio mjesto održavanja stravične mreže maloljetne prostitucije .

Vođa zaštićen

Sedam godina nakon njenih stravičnih iskustava zbog kojih i danas nosi psihičke posljedice, njeni silovatelji – skupina od osam muškaraca iz Pakistana i jednog iz Afganistana, odlukom liverpulskog suda osuđena je na zatvorsku kaznu od četiri do dvanaest godina nakon što je otkriveno da su vodili lanac prostitucije u koji su uključivali britanske tinejdžerice.

Glavni optuženik, čiji identitet zbog pravnih razloga ostaje nepoznat, 59-godišnji je muškarac koji je na devetnaestogodišnju zatvorsku kaznu osuđen zbog organizacije, silovanja i sudjelovanja u silovanju. Među ostalim optuženicima su 41-godišnji taksist Abdul Aziz, 25-godišnji dostavljač brze hraneKabeer Hassan te Abdul Rauf, 43-godišnji učitelj islama i otac petero djece koji je maloljetne djevojčice tjerao na seksualne odnose s njegovim prijateljima.

Djevojčice, koje većinom potječu iz problematičnih obitelji ili iz domova za nezbrinutu djecu, muškarci su privukli nudeći im besplatan alkohol i hranu, spretno ih uvlačeći u mrežu prostitucije koja je trajala više godina.

– Neki od vas to ste činili kako biste utažili svoju pohotu, neki da zaradite novac na djevojčicama. Svi vi prema njima ste se odnosili kao da su bezvrijedne i ispod svakog poštovanja, zaključak je suca Geralda Cliftona, koji je istaknuo da su svoje žrtve odabirali isključivo među djevojčica koje nisu islamske vjeroispovijesti i azijskog porijekla.

Raste broj žrtava

Iako se suđenje odnosilo na devet maloljetnih žrtava, od kojih su neke na sudu podijelile svoja strašna iskustva, pretpostavlja se da je više od pedeset djevojaka bilo uključeno u lanac bande iz Rochdalea, od kojih su neke imale samo dvanaest godina.

– Isprva bismo s njima samo sjedile u jednom restoranu brze hrane, pile Coca-Colu i pričale, govori jedna od njih. Besplatna hrana, alkohol i droga uskoro su postali njezina svakodnevica nakon što ju je muškarac nadimka Daddy odvodio u restoran na susret s klijentima, uglavnom azijskog porijekla.

– Bile smo uplašene i nismo znale što da radimo, rekla je. Silovanje je postajalo toliko brutalno da bi uključivalo i do pet muškaraca na noć, četiri ili pet dana u tjednu. Njena noćna mora je završila tek kada je profesorica pozvala socijalnu službu sumnjajući u muškarce koji su dolazili po nju u školu. Tada je otkrila i da je u drugom stanju s jednim od silovatelja.

Na udaru imigranti

U tijeku je istraga u aktivnosti manchesterske policije; neki sumnjaju da prva istraga u slučaj prije četiri godine nije bila ispravno provedena. Jedna od djevojčica tvrdi da je u razgovoru koji je trajao šest sati policiji prijavila pedofilsku bandu, predavši im svoje donje rublje kao dokaz da su je silovala dva muškarca.

– Nadala sam se da će nakon moje prijave policija nešto učiniti i da će sve prestati, ali samo se nastavilo, još s većim brojem muškaraca, ponekad i do pet dnevno, rekla je.

Očekivano, ovaj slučaj povlači niz problema, koju se u prvom redu odnose na lošu skrb u domovima za nezbrinutu djecu te nedovoljnu skrb obitelji lošeg imovinskog statusa. Dakako, u slučaju su prisutni i socijalni i vjerski element; muškarci koji su brutalno iskorištavali djevojke britanski su državljani, što ih nije sprečavalo da seksualno iskorištavaju britanske maloljetnice. Glasno su odjeknule misli izrazito desne političke stranke BNP, koja se zauzima protiv imigracije u Britaniji. Deseci sljedbenika stranke tijekom suđenja se okupilo ispred suda u Liverpoolu, s glasnim porukama protiv islamskih imigranata.

U idućim danima očekuju se daljnja uhićenja pripadnika bande iz Rochdalea.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -