Published On: Uto, lip 29th, 2021

Strache bio na jahti koja je planula kod Biograda

Bivši austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache, koji je Hrvatsku nazvao “sranjem” u aferi koja ga je koštala političke karijere, nalazio se na jahti koja je u nedjelju planula kod Biograda.

Bivši šef austrijskih narodnjaka (FPÖ), stranke iz koje dolazi aktualni premijer Sebastian Kurz, napisao je na Facebooku kako je bio pozvan da se sa starijom djecom i dvije obitelji prijatelja, ukupno sedmero ljudi, odmori na jahti tri dana, od četvrtka navečer do jučer u 11 sati. No u nedjelju odmor se zakomplicirao.

Počela je drama kad se iz strojarnice vinuo dim. Kapetan i posada odmah su pokušali ugasiti vatru protupožarnim aparatima, djecu smo probudili i poslagali ih u vrstu, spakirali najnužnije i pozvani su vatrogasci. Nažalost, došli su do broda tek dva sata kasnije kad se više ništa nije moglo spasiti. Na sreću, Slovenci i trojica Austrijanaca iz Štajerske prolazili su pored nas te su nas i cijelu posadu prebacili na svoj brod pa na sigurno prije nego je naš brod potpuno zahvatila vatra te je eksplodirao. Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo spašeni na vrijeme, što smo preživjeli šok bez posljedica i što su nam pomogli turisti – napisao je Strache na Facebooku, a prenosi Večernji list.

Strache je u ljeto 2017. odstupio s vicekancelarskog mjesta nakon što je objavljen video u kojemu obećava protuusluge za financijske donacije i podršku njegovoj stranci uoči parlamentarnih izbora 2017.

Navodnoj nećakinji jednog ruskog oligarha obećao je poslove s državom, a za protuuslugu ta žena obećava financijsku pomoć FPÖ-u za vrijeme izborne kampanje. U tom videu upozorio je sugovornike da ne ulažu u Hrvatsku koju je opisao kao ‘sranje, sranje’. Nakon skandala, dao je ostavku i srušio austrijsku vladu./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x