Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Što je Željko Komšić Adil-begu Zulfikarpašiću?

Must Read

Izlazak Željka Komšića iz SDP-a zbog dogovora koji onemogućuje daljnje nadglasavanje Hrvata aktualizirao je stare hegemonističke težnje. Još tamo davne 1990. godine Adil-beg Zulfikarpašić pisao je o tome kako bi bilo dobro da bošnjački birači u Predsjedništvo BiH biraju hrvatske i srpske članove.

„Budući da smo mi relativna većina, to smo mogli izabrati ne samo Bošnjake muslimane, nego i ostale… Mi smo mogli izabrati one Srbe i Hrvate koji su za Bosnu“, pisao je Zulfikarpašić.

Ta izborna prijevara se već dva puta dogodila u vidu izbora Željka Komšića koji je bošnjačkim glasovima dva puta zasjeo na poziciju hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Komšiću to očigledno nije dovoljno.

On bi još. Smeta mu dogovor Lagumdžija-Čović koji upravo onemogućuje daljnje izborne prijevare i nepoštovanje volje hrvatskoga biračkoga tijela. Tako je Željko Komšić uz Bakira Izetbegovića i Sulejmana Tihića ostao najdosljedniji sljedbenik ideje Adil-bega. (R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -