Srijeda, 29 svibnja, 2024

STISNI TORBU HILLARY: Lagumdžija danas dočekuje Clintonovu

Must Read

SARAJBUL – Ministar inozemnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija dočekat će na Međunarodnom aerodromu Sarajevo državnu tajnicu SAD Hilari Klinton, čiji se dolazak u BiH očekuje sutra uveče,  priopćeno  je iz Ministarstva inozemnih poslova BiH.

Klintonova će u BiH boraviti u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. listopada, a tijekom posjete će joj se pridružiti i visoki predstavnik Europske unije za vanjsku  i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Tijekom posjete BiH, Klintonki i Eštonki neće biti nimalo lako. Nekoliko sati morat će biti u prisustvu ljudi poput Željka Komšića, Valentina Inzka i sl. Što se dogodi ljudima koji se prekomjerno druže s takvima najbolje zna njegova ekselencija Patrick Moon koji zadnjih mjeseci ne izgleda nimalo dobro.

Clintonova i Ashton sastat će se i s predstavnikom EU u BIH g. Peterom Sorensenom.

Iako mediji u BIH već naveliko špekuliraju o prirodi njihove posjete tek će današnji dan okriti neke detalje o novim smjernicama američek politike na balkanu, koja je do sada bila uglavnom satelit turske ambasade u Sarajevu.

Dok je EU stajala po strani , turska diplomacija , koja još od prije ima potpunu kontrolu američke politike u BIH, putem bliskoistočnih prebijanja računa, financijskim inekcijama  ojačala je  utjecaj na OHR i Inzka.  Smiješno je da se jednom ozbiljnom državom, kakva je SAD, u ovoj zemlji, Turci ,već duže vrijeme igraju.

Danas ćemo vidjeti kud puše Clinton. Vraća li se snažna američka politika na Balkan il je teta Klintonka pred kraj mandata odlučila baciti đir do novog balkanskog kalifata…

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -