Published On: Pon, lis 29th, 2012

DOK SE BIH DIVI SULEJMANU: U Erdoganovoj državi politički zatvorenici štrajkaju glađu 47-i dan

I dok turska diplomacija sve agresivnije svoju zemlju predstavlja kao progresivno mjesto življenja, državu koja može pomoći Bosni i Hercegovini da ide naprijed, i dok na tu propagandu, mnogi nasjedaju, usred te zemlje, političko uzništvo, nešto što je odavno passe u svim modernim zemljama Europe, pa čak i u BIH, postaje sve užasnija stvarnost.
U državi majci Alije Izetbegovića, zemlji koja je posvojila i Bakira, sina Velikog oca, dan danas progone se Kurdi, drži ih se u tamnici , zato što zahtijevaju ono što im je prema UN poveljama već odavno trebalo biti zajamčeno.
Zanimljiv je podatak, u vrijeme genocida nad Armencima, Turci su koristili i Kurde kao sredstvo istrebljivanja Armenaca. Danas se Kurdi u Turskoj nalaze pod prijetnjom trajnog nestanka. Čeka ih armenska sudbina.
O Armeniji, genocidu nad Armencima, i onome što danas rade Kurdima, Erdogan, čovjek kojem nas je Babo svih Baba, babo Alija, ostavio u amanet, ne govori. Pogotovo u Potočarima. Negiranje genocida u Potočarima od strane turskog premijera bošnjački političari nikada nisu niti pokušali komentirati.
Dok priča o kolektivnoj hrvatsko-srpsko-bošnjačkkoj BH tužbi protiv otomanske 5 stoljetne agresije, na patriotsku bošnjačku sećiju nikada neće ni doći.
 Objavljujemo  mail koji smo dobili na redakciju portala:
Hi everyone, I am Umut, writing from Turkey, Bogazici University.
There is a hunger strike of Kurdish political prisoners, now in Turkey, which is at its 47th day.
I found an international petition to make it visible, which is both urgent and critical for the situation, for the international pressure on the Turkish government might make sense.
I wish you to circulate this in different mail lists, for this list has people from different countries and struggles.
Thanks for your support
with solidarity