Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Stiglo oružje iz Amerike: Iznad Krima uništene rakete dugog dometa

Must Read

MOSKVA – Rat u Ukrajini ušao je u 812. dan. Iz Moskve je priopćeno da je iznad Krima uništeno pet projektila dugog dometa.

Glavni stožer ukrajinske vojske objavio je da su se neke postrojbe na smjeru Kupjan pregrupirale prema Harkovu. Veleposlanici zemalja članica EU načelno su se složili dodati još četiri ruska medija na popis sankcija. Moskva je rekla da će ruske snage uništiti svu američku vojnu opremu koju Ukrajina dobije.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su njegove jedinice protuzračne obrane rano jutros uništile pet projektila dugog dometa poznatih kao ATACMS. SAD je te raketne sustave isporučio Ukrajini.

Šef Krima kojeg je postavila Rusija Mihail Razvožajev rekao je da nitko nije ozlijeđen, ali da je oštećeno nekoliko stambenih kuća i automobila.

Zbog situacije u regiji Harkov, gdje ruske snage potiskuju ukrajinsku vojsku, predsjednik Volodimir Zelenski otkazao je najavljene posjete Španjolskoj i Portugalu.

 

 

Glavni stožer ukrajinske vojske priopćio je da su se neke jedinice na smjeru Kupyanka pregrupirale prema Harkivu.

Američki državni tajnik Anthony Blinken posjetio je Kijev i rekao da SAD ne potiče Ukrajinu da gađa ciljeve u Rusiji oružjem koje je stiglo iz Amerike, ali da smatra da Kijev treba sam donositi odluke.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla je da će ruske snage uništiti svu američku vojnu opremu koju Ukrajina dobije.

Veleposlanici zemalja članica EU načelno su se složili dodati četiri ruska medija – Glas Evrope, Ria Novosti, Izvestija i Russku gazetu – na popis sankcija zbog, kako kažu, širenja propagande, povjerenik EU za vrijednosti i Transparency Vera potvrđena na platformi “X”, prenosi RTS.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -