Subota, 22 lipnja, 2024

STIGLE PRIJETNJE U TUZLU Pripadnici Islamske države prijete SIPA-i

Must Read

Regionalnom uredu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Tuzli stigla je prijetnja terorističkim napadom koju su uputili pripadnici terorističke organizacije Islamska država iz BiH zbog čega su mjere osiguranja te institucije podignute na najviši nivo, saznaje “Glas Srpske“.

– Prijetnja je upućena u ponedjeljak navečer i shvaćena je veoma ozbiljno tako da je iste večeri osiguranje zgrade i zaposlenih u SIPA-i u Tuzli podignuto na najviši nivo. Te mjere i dalje su na snazi, a o prijetnji su obaviješteni i pripadnici drugih policijskih agencija – rekao je “Glasu Srpske” sugovornik blizak sigurnosnim strukturama.

Glasnogovornica SIPA Kristina Jozić kazala je da o ovim informacijama za sada ne može davati nikakav komentar.

Od kada je vehabija Nerdin Ibrić izvršio teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u nekoliko navrata su stigle prijetnje novim sličnim akcijama. Pojedini mediji objavili su da je policija u Mostaru primila obavještenje o terorističkim prijetnjama zbog čega su policijske snage s dugim cijevima raspoređene na više lokacija, a posebno oko zgrade MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ). Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić izjavio je jučer da je to dezinformacija i da nemaju saznanja za prijetnju sigurnosti. Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač rekao je također da nema informacija o prijetnji terorističkim napadom u Mostaru.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je jučer da je u borbi protiv terorizma presudno da se unaprijed dobije pravovremena informacija. Ivanić smatra da nema opasnosti da se u BiH preliju terorističke akcije iz Makedonije.

– U BiH se ne može pojaviti organizirana teroristička grupa od 30 do 50 ljudi. Na institucijama BiH, RS i FBiH je da spriječe nastanak takvih pojava u samom začetku – rekao je Ivanić izrazivši nadu da će Makedonija kao ključ za stabilnost čitave regije biti u stanju da se izbori sa terorističkim prijetnjama.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku 27. travnja Nerdin Ibrić ubio je policajca Dragana Đurića, a ranio njegove kolege Željka Gajića i Stevu Milovanovića. Ibrić je ubijen u razmjeni vatre, a policija je kasnije uhitila dvije osobe osumnjičene da su ga vrbovale i indoktrinirale. Prošlog tjedna u policijskoj akciji “Ruben”, koju su sproveli pripadnici MUP-a RS, uhićen je 31 osumnjičeni za pripremu terorističkih napada na policijske stanice i pravosudne institucije u Srpskoj, a šestorici je određen pritvor.

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -