Četvrtak, 13 lipnja, 2024

NAJGORI POTEZ KOJI SU BRANITELJI “ISTINE OD LJUBUŠKOG” MOGLI URADITI: Štefica Galić je pretučena

Must Read

Sinoć iza 22 h, na Trgu sv. Ante u Ljubuškom, dogodio je se prekršaj protiv javnog reda i mira u kojem su sudjelovale dvije ženske osobe, navodi se u priopćenju MUP-a.

Naime, u 22:30 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da su, zbog lakših tjelesnih ozljeda zadobivenih u tuči, u Domu zdravlja Ljubuški medicinsku pomoć zatražile Š. G. (49) iz Ljubuškog i V. D. (56) s Humca.

Policijski službenici PU Ljubuški sinoć su uzeli izjave od Š. G. (49) te od V. D. (56), a u tijeku je uzimanje izjava od svjedoka.

Po završetku prekršajne obrade, odnosno nakon utvrđivanje prekršajne odgovornosti, PU Ljubuški uručit će prekršajni nalog prekršajno odgovornoj osobi ili osobama.

MUP ŽZH

No, drugi portali prenose kako je situacija bila sasvim drukčija:

Šteficu Galić napadačica je tukla do iznemoglosti

Supruga pokojnog Neđe Galića, napadnuta je u srijedu navečer u Ljubuškom. Napad je uslijedio nakon hajke zbog prikazivanja filma o njenom pokojnom suprugu, Hrvatu iz Ljubuškog koji je 1993. godine spasio oko tisuću Bošnjake iz logora.

U srijedu navečer oko 22.30 sati Šteficu Galić je u šetnji od kuće do samostana presrela grupa napadača i pretukla je, potvrdio je jedan od novinara portala Tačno.net Amer Bahtijar. Napad je prijavljen policiji, a Štefica Galić je nakon liječničkog pregleda puštena kući.

Na slici vidimo “grupu napadača” Veru Dedić – tako ju je naime doživio Bahtijar

“Šteficu Galić pretukla je žena, predsjednica jedne od fašističkih udruga u Ljubuškom. Tukla ju je do iznemoglosti, a na kraju joj je poručila: ‘Ako nekome ovo kažeš, mrtva si”, ispričao je za Danas.hr Bahtijar.

Galić je, jasno, odmah sve prijavila policiji, no policija je, kako nam je kazao Bahtijar, slučaj okvalificirala kao tučnjavu. “I to je jedna od vrlo jasnih poruka za ovaj slučaj”, kaže nam Bahtijar, ističući kako je napad na suprugu Neđe Galića posljedica jedne neviđene kampanje medija u BiH. Štefica Galić nakon liječničkog pregleda povukla se u kuću i nalazi se u stanju potpunog šoka, potvrdio nam je novinar.

‘Haranga kakvu Ljubuški ne pamti’

Podsjetimo, napad na Galić dogodio se samo dva dana nakon prikazivanja filma “Neđo od Ljubuškog”, o građanskoj hrabrosti njenog pokojnog supruga Nedeljka Galića, koji je u vrijeme rata pomagao svojim sugrađanima, Bošnjacima, da ne završe u hrvatskom logoru Heliodrom.

Novinari portala upozoravaju da je u petak počela brutalna kampanja protiv obitelji Galić, te da je na lokalnom portalu izvjesni ‘dr. Ante Lauc’ pozvao na akciju “hrabre vitezove”, nakon što je najavljena projekcija filma.

“Uslijedila je haranga kakvu Ljubuški ne pamti još od slavne 1993. Portali su zabrujali, ulica se uskomešala, zvuk oštrenja noževa nadglasao je crkvena zvona, Nedjeljko Galić posthumno je proglašavan ‘izrodom’, ‘špijunom’, ‘okupatorskim suradnikom’ i ‘komunjarom’, Štefica Galić izložena je psovkama, izrazima prezira i prijetnjama smrću, a Svetlana Broz, ‘unuka masovnog zločinca’, ‘vještica koja bi vratila komunizam i Jugoslaviju’, počašćena je s toliko uvreda da im količinom može parirati samo broj Hrvata stradalih od svirepih partizanskih hordi tijekom NOB-a”, navode na portalu i poručuju da očekuju odlučnu reakciju organa gonjenja, ne samo prema izvršiteljima napada već i prema poticateljima samog napada, “koji su poznati cjelokupnoj javnosti”. – stoji na portalu tacno.net.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -