Published On: Sri, sij 13th, 2021

Starca izujedali psi, susjedi ga spasili: “Bilo je strašno to gledati”

Petar Mitrović je u selu Jakupovci kod Laktaša sudjelovao u spašavanju susjeda M.V. (71) kojeg su napali psi belgijski ovčari, te ispričao da je sve bilo veoma dramatično.

Mitrović je rekao da su se sinoć u 20.45 sati čuli krici i zapomaganje u susjedovom dvorištu.

“Susjed je imao dva belgijska ovčara koja su ga napala ne znam iz kojeg razloga. Kada smo Susjed i ja pritrčali, psi su ga već pokidali, bilo je strašno to gledati. Pošto je susjed lovac, otišao je kući po pušku. Lupajući u kapiju pokušali smo skrenuti pažnju psima, vodili smo računa da se ne puca na pse. Počeli smo na njih bacati kamenje i druge predmete. Onda smo se izmakli i susjed je jednog psa pogodio, a drugog ranio”, ispričao je Mitrović, koji je i pripadnik Granične policije BiH.

On kaže da su susjed i on pajserom razvalili kapiju jer je bila zaključana i prišli napadnutom susjedu koji je bio izujedan, krvav i bez odjeće koju su psi rastrgli.

“Pokrili smo ga dekama i čuvali da ga ne napadne ranjeni pas koji je bio u dvorištu. U međuvremenu je stigla Hitna pomoć i prevezla ga je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci”, naveo je Mitrović.

On je istaknuo da, iako je u tom trenutku osjetio strah, nije imao dilemu treba li priteći u pomoć napadnutom susjedu.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske priopćeno je da je osoba čiji su inicijali M.V. (71) iz Jakupovaca kod Laktaša, kojeg su dva belgijska ovčara izgrizla, pušteno na kućno liječenje.

U priopćenju je navedeno da je sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši danas u Urgentni centar UKC Republike Srpske dovezena osoba su inicijali M.V.

“Pacijent M.V. (71) je primljen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske s ugriznim ranama. Pacijent je zbrinut, te pušten na kućno liječenje, uz terapijske preporuke”, navedeno je u priopćenju./HMS/