Published On: Pon, tra 16th, 2012

Standardno dobra večer u Sarajevu: Svađa, tučnjava, ranjavanje, pljačka…

bigger (14)Nekoliko, za sada, nepoznatih osoba sudjelovalo je u incidentu koji je uključivao i upotrebu vatrenog oružja, na parkingu ispred zgrade “Loris”, u blizini stadiona na Grbavici, potvrđeno je Feni u Operativnom centru MUP-a KS.

“Policija je izašla na teren odmah nakon dojave oko 19 sati. Po posljednjim saznanjima nije bilo ozlijeđenih, a policija traga za izvršiteljima”, kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Dodao je da su upotrebi vatrenog oružja prethodili svađa i tučnjava nekoliko osoba.

U tom trenutku igrači Željezničara su imali trening na stadionu. Prema riječima svjedoka pucnjavi je prethodila svađa grupe mlađih muškaraca, koji su potom izvadili noževe, a onda je došlo i do pucnjave.

Jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se dogodila večeras iza 20 sati u naselju Sokolović – Kolonija nedaleko od Sarajeva.

Prema informacijama koje su novinari dobili od dežurnog operativnog u MUP-u Kantona Sarajevo, u incidentu su sudjelovale dvije za sada nepoznate osobe, a jedna je upotrijebila vatreno oružje.

“Incident se dogodio u ulici Huseina Đoze do broja 184. Jedna osoba je pucala iz vatrenog oružja, a ranjen je jedan građanin u desnu potkoljenicu i prevezen je u Kliniku za urgentnu medicinu u KCUS”, rečeno je za ‘Klix’ u MUP-u Kantona Sarajevo.

Neslužbeno se saznaje da je opljačkana i trgovina u Hrasnici, a počinitelji su najvjerojatnije iste osobe iz Sokolović – Kolonije za kojima policija traga.

Podsjećamo da je MUP KS nešto ranije dobio dojavu o pucnjavi, točnije u 18:49 sati u blizini stadiona Grbavica. Tada nitko nije ozlijeđen, a pucnjavi je prethodila svađa više osoba.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare