Subota, 22 lipnja, 2024

ŠTA TI JE SLOBODNO TRŽIŠTE: Nožem napali fra Tomislava Hrstića u Puli, a prolaznici se smijali?!

Must Read
Fra Tomislav Hrstić, inače rodom iz ljubuškog Graba, župnik župe sv. Antuna u Puli, ispričao je novinarima kako je protekle subote doživio neugodnu scenu na tržnici, ispred ribarnice, kad se suočio s uličnim prodavačima koji za 10 kuna prodaju katoličke kalendare i sličice svetaca. 

“Bili su obučeni poput svećenika, u crnom, a poznato mi je da se znaju obući i kao fratri. Upitao sam ih, stoga, što rade, a oni su mi odgovorili da u ime Hrvatske katoličke misije prodaju kalendare i sličice te prikupljaju sredstva za crkvu sv. Antuna. Tada sam im rekao da sam ja župnik u toj crkvi i koliko znam nisam nikoga, pa niti njih, ovlastio da zastupaju župu i prodaju išta u naše ime, a pogotovo da prodaju nešto što se inače dijeli vjernicima. Tada je došao treći i uzeo mi iz ruku taj kalendar, iako sam ga ja želio zadržati, i počeo me verbalno napadati. Rekao je da me poznaje, da zna da sam iz te crkve i želim li da me udari”, ispričao je fra Tomislav za Glas Istre.

Izvukao nož i pitao ‘hoćeš da te probodem, pope?’

Zatim je taj treći muškarac, koji je bio i stasom najveći, prvo pokušao fra Tomislava udariti nogom, a potom je u lijevu ruku stavio kalendare, a desnom iz džepa hlača izvukao nož, ispričao je svećenik.

“Nije to bio veliki nož, nekih šest, sedam centimetara, ali je s njim krenuo na mene vičući ‘hoćeš da te probodem, pope?’ pa sam počeo bježati. Bila je to subota ujutro, 10 sati, bilo je puno i svjedoka, ali sam vidio da se ljudi smiju, kao da su se dobro zabavljali”, kazao je fra Tomislav.

Mobitelom snimio napadače

Pulsku policiju je pozvao kada je shvatio da prodavači više ne jure za njim. Policiji je dao i snimke napadača.

“Uspio sam nešto ranije na tržnici mobitelom snimiti tu trojicu pa sam policiji mogao dati njihov vrlo detaljan opis, a policijski su službenici drugi dan i došli po te moje fotografije. Nažalost, rekli su mi da će vjerojatno dobiti tek prijavu za remećenje javnog reda i mira na javnoj površini. Kada sam ih upitao što je s napadom nožem na mene, rekli su mi da ne bi ulazili u to. Uglavnom, sve su me te situacije jako razočarale, policija nije tražila niti svjedoke, kojih je bilo”, ispričao je fra Tomislav.

Iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske potvrdili su da se na tržnici u Puli 3. studenog dogodio incident i da je došlo do verbalnog napada na 39-godišnjaka. “Policijski službenici provode izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja”, kazali su u PU istarskoj.

Danas.hr
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -