Published On: Uto, srp 20th, 2021

“SRPSKI SVET ” SE NASTAVLJA… Odgovor “kafe kuharice Mire Marković” Komšiću: Ne možeš ni u jednu hrvatsku općinu u BiH, ja u svako srpsko selo mogu

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je drugom bošnjačkom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može da mrzi i vrijeđa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju”.

Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razumije zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’. „Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podlim kruh, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku općinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim“, naveo je Vulin, prenosi Beta.

Vulin je u priopćenju koje je prenijelo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković „sanjala opstanak Jugoslavije“ i da je to bio san i njegove mladosti, „a taj san se neće ostvariti“.

„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u povijesti, s državama koje su tijekom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bijes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže što je njihovo“, napisao je Vulin.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x