Published On: Pon, ruj 12th, 2016

Srpski mediji uživaju u Milanovićevom porazu: "Odlazi šaka jada"

SRPSKI mediji zlurado uživaju u izbornom porazu i najavljenom povlačenju Zorana Milanovića s čela SDP-a.
Blic u naslovu o Milanovićevoj sudbini donosi vic: “U čemu je sličnost Franje Tuđmana i Zorana Milanovića? Obojica su doneli NAJVIŠE POBEDA HDZ-u”. Blicov sugovornik, srpski sociolog Jovo Bakić, neuspjeh SDP-a objašnjava navodeći da Milanović nikada nije bio ljevičar, a loše je prošao je jer nema što ponuditi.
Tabloid Informer vijest o porazu SDP-a donosi uz naslov “PUKAO KAO ZVEČKA!”, a nešto kasnije prenosi i vijest o tome da Milanović odlazi s mjesta predsjednika stranke uz naslov ODLAZI “ŠAKA JADA”.
Portal B92 piše da su “Milanoviću dani odbrojani”. B92 se bavi i mogućim razvojem političke situacije u Hrvatskoj, pa predviđa da bi Andrej Plenković u dogledno vrijeme mogao iskoristiti period nestabilnosti koji slijedi SDP-u, i po uzoru na srpskog premijera Aleksandra Vučića raspisati prijevremene izbore kako bi HDZ vladu mogao sastaviti bez MOST-a.
Ni bosanski mediji nisu zaboravili Milanovićeve uvrede na račun svoje zemlje, pa u članku Dnevnog avaza o hrvatskim parlamentarnim izborima stoji fotografija Zorana Milanovića uz veliki naslov “Gubitnik!”. Bosanski list piše da je “Milanović već ušao u anale hrvatske političke scene kao netko tko je izgubio čak i kada se ne gubi'”, te dodaje da je Milanović isforsirao izbore, u kampanju ušao kako favorit, i na kraju je poražen.