Srbin na željezničkoj postaji varao ljude i naplaćivao im WC: ‘Ovakav slučaj ne pamtimo‘

Njemačka policija uhitila je 24-godišnjeg Srbina i njegovog 16-godišnjeg suradnika, koji ima njemačko državljanstvo, zbog prevare na željezničkoj postaji u njemačkom gradu Bochumu. Oni su naime htjeli ‘zaraditi’ tako što su se pretvarali da su zaposlenici i putnicima su naplaćivali ulaz u toalet, prenose 24sata.hr.

Kako piše waz.de, dvojac je na postaji primijećen u ponedjeljak oko 14 sati, kada su zaposlenici pozvali policiji jer su im putnici prijavili da im neki sumnjivi muškarci naplaćuju korištenje toaleta.

Putnici su zaposlenicima prijavili da se dva muškarca predstavljaju kao zaposlenici koji su zaduženi za brigu o toletima. Putnicima su govorili da je glavni ulaz pokvaren i da u toalet mogu ući na stražnji ulaz, ali uz plaćanje. Zasad nije poznato kako su uspjeli otvoriti stražnja vrata, koja se nisu ni ranije koristila. Naime, na toj postaji se ulaz u toalet naplaćuje, ali preko automata koji stoji na glavnom ulazu, a za kojeg je dvojac putnicima govorio da je pokvaren.

– Nikad nismo zabilježili ovakav slučaj prevare u Njemačkoj – rekao je glasnogovornik policije u Bochumu.

Nakon što ih je policija privela, obojica su negirala krivnju i čak su tvrdili da se ne poznaju i da su se slučajno sreli u toaletu. Zatim su promijenili priču i pred policijom su se počeli međusobno optuživati.

Policija ih je pretresla, kod Srbina su našli deset eura, koje su mu zaplijenili kao dokaz, a po 16-godišnjaka je došla majka i odvela ga kući.

more recommended stories