Subota, 13 travnja, 2024

Srbija počinje pristupne pregovore 21. siječnja

Must Read

BRUXELLES -Ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije odlučili su da pristupni pregovori sa Srbijom započnu u siječnju sljedeće godine, a predstojeće grčko predsjedništvo izvijestilo je da će se prva pristupna konferencija održati 21. siječnja, rekao je u utorak povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Fuele je na konferenciji za novinare rekao da se što se tiče datuma za Srbiju u zaključcima spominje samo siječanj, ali da je Grčka, kao predsjedateljica Vijeća EU-a u prvoj polovici sljedeće godine najavila da će se prva Međuvladina konferencija o pristupanju održati 21. siječnja.

Ministri su također usvojili i pregovorački okvir za Srbiju, u kojem se navodi da se traži opipljivi rezultati u procesu normalizacije odnosa s Kosovom. U pregovaračkom okviru traži se da Srbija do kraja procesa pridruživanja sklopi pravno obvezujući sporazum o cjelovitoj normalizaciji odnosa s Kosovom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -