Published On: Ned, tra 3rd, 2022

Srbija bira

U Srbiji će danas biti održani predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori, a pravo glasa ima oko 6,5 milijuna građana. Na predsjedničkim izborima na glasačkom listiću je osam kandidata, a na parlamentarnim 19 lista.

Republička izborna komisija utvrdila je da 6.502.307 birača ima pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Glasanje će trajati do 20 sati. Građani će moći glasovati na 8.255 biračkih mjesta, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje kaznenih sankcija.

Državljani Srbije u inozemstvu glasat će na 77 glasačkih mjesta u 35 država.

U trci za predsjednika Srbije ove godine su aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kandidat grupe građana “Za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju” Zdravko Ponoš, kandidat grupe građana “Srpski patriota” Miša Vacić, kandidat koalicije “Suverenisti” Branka Stamenković.

Kandidati za predsjednika Srbije su i Milica Đurđević Stamenkovski ispred Srpske stranke Zavetnici, zatim kandidat koalicije za Kraljevinu Srbiju – DSS Miloš Jovanović i kandidat koalicije Dveri i POKS-a Boško Obradović.

Republička izborna komisija odlučila je da birači s Kosova, na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, glasuju u četiri općine središnje Srbije – Tutin, Raška, Kuršumlija i Bujanovac.

Građani će sutra glasovati i za gradonačelnika Beograda. Među 12 kandidata su i proslavljeni vaterpolista i aktuelni gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić, odvjetnik Toma Fila, poznati liječnik Miljko Ristić i Mladen Kočica te proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević.

Konačan broj birača na lokalnim izborima u Beogradu je 1.600.463, utvrdila je Gradska izborna komisija.

Republička izborna komisija dužna je da zvanične rezultate priopćiti najkasnije do 7. travnja u 20 sati.

Glasovanje u BiH

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u Bosni i Hercegovini moći će glasovati na 15 biračkih mjesta.

Kako je rečeno u Veleposlanstvu Srbije u BiH, biračka mjesta će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Podsjećaju da je glasačima prilikom dolaska na glasanje potreban važeći identifikacijski dokument Srbije, odnosno osobna iskaznica ili putovnica ove države.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

I prije četalja četalj i poslje četalja četalj…i tako već 200 godina..

Jovke
Jovke
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Ponovo ujkanski pavijanii ljubomorisu i histerisu na uspehe velicanstvenog drzavnika i lidera regiona Aleksandra Vucica.

Jovke
Jovke
1 mjesec prije

Slava Srbiji!

Uz drzavnika i lidera regiona Aleksandra Vucica sva vrata su nam otvorena.Dace Bog!

Ziveo Aleksandar Vucic!

Zivela Srbija!

🇷🇸Jovke 🇷🇸
🇷🇸Jovke 🇷🇸
1 mjesec prije

Честитам предсједниче балканских народа! Да није било Вас пола Балкана не би било вакцинисано, да није Вас глад би већ владала у државицама региона. Честитам и ХВАЛА Вам господине предсједниче!!!