Srbi pokali Židova…

Zamjenik izraelskog veleposlanika u Srbiji Eyal Naor pokraden je u srijedu u Leskovcu, na jugu Srbije, dok je srednjoškolcima u jednoj lokalnoj školi držao predavanje o iskustvima đačkog poduzetništva u Izraelu, izvijestili su srbijanski mediji.
 
Izraelski diplomat je, s namjerom da ilustrira nova dostignuća u tehnologiji i medicini, tijekom predavanja učenicima dao da pogledaju minijaturnu kameru, veličine kapsule antibiotika, koja se jednokratno koristi u dijagnostici, ali je nije dobio natrag.
 
Krađu je potvrdila i glasnogovornica gradonačelnika Leskovca, objasnivši da je gradska uprava htjela uvaženom gostu nadoknaditi štetu, ali da je on odbio i tomu nije pridavao važnost.
 
Profesorica koja je pratila učenike izjavila je da se izraelski diplomat nekoliko puta našalio, pozivajući učenike da vrate kameru, uz šaljivu opasku kako stoji samo 3.000 dolaraUmjesto pljeska, na kraju prezentacije nastao je muk, rekla je profesorica.
 
Šef ureda leskovačkog gradonačelnika Nebojša Dimitrijević poslije je objasnio kako kamera zapravo vrijedi 300, a ne 3.000 dolara, a koristi se u suvremenoj medicini za jednokratnu uporabu pri snimanju probavnog sustava.
 
Pokradeni izraelski diplomat reagirao je zbilja diplomatski, ne pridajući naročit značaj incidentu kojim je netko od učenika osramotio naš grad, prokomentirala je jedna od leksovačkih profesorica.
 
Zamjenik izraelskog veleposlanika u Srbiji Eyal Naor nije komentirao ovaj incident.

more recommended stories