Published On: Čet, sij 27th, 2022

Srbi i Hrvati na svojoj strani imaju ustavno i međunarodno pravo. Bošnjaci sve ostalo…

Hrvatski političari čine ogromnu grešku kada dopuštaju da se problem Izbornog zakona iz pravne sfere pomakne u političku.

 

Danas umjesto razgovora o  Izbornom zakonu imamo razgvor o svemu osim o Izbornom zakonu.

 

SDA uopće nije dostavila svoj prijedlog Izbornog zakona, predlaže dokidanje Uloge Doma naroda, što nema veze sa temom razgovora. Upravo je sud presudio da se uloga Doma naroda mora osnažiti. Vratiti u Ustav. Istovremeno od HNS prijedloga izbornog zakona bježi ko đavo od krsta. Jer znaju da je usklađen s ustavom i presudom Ustavnog suda.   O tom prijedlogu šute i probošnjački Međunarodni okupatori BIH i probošanjčka  Venecijanska komisija. Znaju da je savršeno ispunio sve zahtjeve Ustavnog suda.

SDA uporno želi cijelu priču odgoditi politizacijom. Potom će pozvati Bošnjake na izbore i nadati se da će Srbi i Hrvati koji će ignorirati Izbore, jer oni za nas to neće biti, prihvatiti neustavne bošnjačke vlade na svim razinama BIH. I to će biti kraj BIH. Jer takve vlade, kako god da budu sastavljene, neće imati faktičnu moć na 70% teritorija BIH. Za provedbu svojih odluka trebat će silu. Tu silu dva od tri naroda neće poštovati. I tu počinje kraj BIH.

Konaković ide dalje. Taj sad  predlaže i  četvrtog člana Predsjedništva. O čemu uopće nema niti jedne presude niti naloga Ustavnog suda.

Ustavni sud je presudio da tri člana Predsjedništva moraju biti izraz  volje građana Srpske i građana FBIH na način da svaki od njih ima moć veta u nacionalnim domovima u FBIH ili u Narodnoj Skupštini RS. I da su u stanju štititi vitalne interese tri naroda.

Njih trojica zajedno predstavljaju i sve građne BIH jer i pripadnici Manjina, Ostalih, glasuju za njih.

Ne postoji presuda koja nalaže uspostavu člana Predsjedništva koji bi predstavljao 0.7% građana BIH – tj. manjina. Konaković je vidno zabirnut za prava manjina u Predsjedništvu a ne smeta mu činjenica da je klub Manjinaca uzurpiran bošnjačkim glasovima.

Kad bude ta presuda Manjinska prava u Predsjedništvu, legalist Konaković ima pravo to tražiti i predlagati. I BIH će u tom slučaju biti prva država na svijetu koja je uvela posebnog člana Predsjedništva za manjine. Pa će tim putem krenuti sve manjine svijeta. Tražeći to pravo u svojim državama.  Bit će zanimljivo gledati kako se u Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj postavljaju uz jednog člana i član predsjedništva koji predstavlja manjine. A u Belgiji, pored kralja, i kraljević, predstavnik manjina.

No vratimo se s konakovićizama na temu.

Presuda Čolak, koju je donio Ustavni sud nakon presude Ljubić, jasno precizira da su sve presude Europskog suda za ljudska prava kao i svih sudova van BIH, jako ozbiljne presude koje je nužno provesti u BIH, no za njihovo provođenje prvo je potrebno da BIH ima zakonski i ustavno popunjene zakonodavne parlamente u FBIH, RS i na razini BiH.

Bez tih parlamenata, ustavno i zakonski popunjenih, nema donošenja izmjena zakona kojima bi se pristupilo implementaciji presuda ESLJP i drugih sudova. Ustavni sud jasno precizira da se ne može se implementirati presuda Sejdić Finzi, Zornić, Pilav, Pudarić nigdje drugo nego u Parlamentu BIH. I to samo ako su prije tog  implementirane presude Ustavnog suda BH.

Dakle prvo sapun pa onda parfem, kazao je Ustavni sud.

Presude Ustavnog suda BIH su jako jednostavne i egzaktne:

  1. Donesite IZBORNI ZAKON usklađen s Ustavom,
  2. raspišite izbore,
  3. izaberite predstavnike u sva zakonodavna tijela,
  4. potom otvorite raspravu o načinu implementiranja presude Sejdić Finzi, Pilav, Zornić itd…
  • Ustavni sud je kroz presudu Ljubić donio odluku što se mora uraditi.
  • Kroz presudu Čolak odredio je korake kako se i u kojem koraku što treba implementirati.

I to je jebote to.

Svaki pokušaj Izetbegovića, Konakocvića, pritisci okupatorskih ambasada koje se u BIH ponašaju invazijski a ne kao dragi gosti, svi ti pritisci koji odudaraju od imperativa i tijeka procesa koje je propisao Ustavni sud trebaju rezultirati političkom šamarčinom:

Napuštanjem sastanka.  Uz sljedeći pozdravni govor:

“Gospodo, Boga vam antiustavnog, kolonijalnog i džihadističkog, mi smo tu došli u dobroj volji da pokušamo dogovoriti Izborni zakon, ispoštovati Ustavni sud, i njegove presude, vi izgleda tu niste došli s tom namjerom nego s namjerom da nas zajebavate. Izvolite pročitajte presude pa se čujemo, a ako vam se ide na Izbore po neustavnom zakonu, bujrum i sretno, Poyy”.

Kraj priče.

Srbi i Hrvati se bezvezno muče uvjeriti lopove i ubojice da prestanu krasti i ubijati. A na svojoj strani imaju dvije stragovito važne stvari: Ustavno pravo i međunarodno pravo.

Bošnjaci imaju sve ostalo. Lobiste, televizije, podmetanja, autoviktimizacijski narativ dežurnih moralista. Ali nemaju ustavno pravo. I niti jedino jedno slovo međunarodnog prava.

Jedina i najvažnija snaga naroda srpskog i hrvatskog naroda  je u slovima Ustava. Bošnjačka snaga je u obmani.  U ucjenama. U prijetnjama privođenjem. U sili međunarodne zajednice. Muslimanske međunarodne zajednice.

Pustimo ih da do kraja uđu u rat s međunarodnim pravom. I Ustavom naše zemlje. I poželimo im sreću u tom ratu. Mi s tim ratom nemamo ništa. Nas mogu pobijediti kratkoročno pritiscima. Mogu nas zastrašiti. Kod ogavnih austrougarskih tirana iz OHR mogu iskamčiti i bonske zabrane političkog djelovanja. Ali Ustavu i Međunarodnom pravu ne mogu nametnuti bonske ovlasti. Vrijeme silovanja BH Ustava je daleka mračna prošlost OHR-a. Za koju nikada nije tužen. Iako je silovanje kazneno djelo.

Svako dokazivanje strancima, kako mi eto jesmo za dijalog i kompromise, s onima koji niti su za dijalog niti za kompromise, Sizifov je posao. Stranci u BIH su produžena ruka SDA. U BIH dolaze uz zvuke Vivaldija, kao veliki obožavatelji sushia. Odlaze uz zvuke Dina Merlina, kao najveći poznavatelji ćevapa. To nisu ozbiljni ljudi. Ne zamarajte se s njima.

I nesretni Sizif bi danas radije koturao kamen nego pokušavao SDA i Matt Fielda uvjeriti u bilo što.

S nasilnicima na nas, na našu zemlju i naš ustav, pregovarati znači isto što i koturati kamen.

Objašnjavati Matt Fieldu da je stao na stranu korupcije, jasno i bezobrazno, da je njegova prijetnja silom građanima BIH da će morati izići na izbore bez Izbornog zakona ništa drugo nego pokušaj Engleske da u BIH provodi tiraniju kakvu su provodili nad Indijom, uzaludan je posao. Lordovi ne čuju vapaje kmetskih nacija. Mi smo za njih niža vrsta. Roblje Balkana. A globalne teroriste iz SDA  gotive. Oni su im nešto kao osmansko plemstvo , plemstvo velike kolonizatorske sile. Koje Lordovi, i sami nasilnici, naprosto poštuju. Uostalom kako nećeš poštovati partiju koja je sudjelovala u obuci napadača na WTC i za to nikada od USA nije kažnjena. Postoji li veći dokaz da je SDA velika sila kojoj ni USA ne smije ništa?

Poštovani predstavnici Hrvata, vrijeme da napustite sve pregovore s nepresuđenim ubojicama naše djece.   Poštujte i svoj hrvatski narod malo. Za promjenu.

guest
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Dodik i Milanović su bakira pročitali ko knjigu.
Laže,petlja,zanovjeta i priča gluposti i maže svima oči.Hrvati i srbi se trebaju povući više iz bilo kakvog dogovora snjime.
Nek ide blokada države na svim nivoima.Popuštanja više nema .
Raspad na tri djela .
Ovo je više nemoguća misija u BIH.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Dok su Dodik i Milance sinonim iskrenosti i postenja!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
3 mjeseci prije

Dodik nikad nije krio da želi republiku srpsku,ali zato bakir munja o nekakvoj građanskoj a u stvari želi muslimansku državu i radi na tome .
Samo ispade blećak jer je mislio da ga niko neće pročitati .

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Dodik zeli Karadzicevu rs!

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
3 mjeseci prije

A šta je današnja rs? Čija je ona? Orbanova rs?

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Žan
3 mjeseci prije

Sad je Daytonska! Puno cega su se oni u Daytonu odreki, sto bi sad opet da imaju !

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Bravo.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
3 mjeseci prije

100 puta su pošteniji od tvog kakira i njegovih satelita.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Bravo lave. Ispravno.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

comment image

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Szižeš ti u ghuzicu.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Ovako slično je Milošević “branio” Yugu sa Sejdom Bajramovićem!
Danas muslimani “brane” BiH sa Sejdom Komšićem!
Vidi li tu netko neke razlike???
Šta se desi kada većinski narod pomoću smicalica
proba majorizirati druge narode???
Deder “stižemo” stigni pa vikni!

Kresimir !
Kresimir !
3 mjeseci prije

Sa predstavnicima jednog naroda mozes se dogovarati ,svadjati ,miriti ili ne daj Boze ratovati ,ali sa predstavnicima nepostojeceg naroda odnosno vlastitim izdajicama nama dogovora jer oni sami ne znaju ko su i sta hoce. Sama cinjenica da potu,rice sa oko 1 500 000 clanova ( evropska udruga os,une,cenih) koji drze 23% teritorija i prijete 10 000 000 Hrvata i Srba je svakom normalnom covjeku nezamisliva ,osim ovim nekim stranim drzavama koji zele svoju koloniju ( cistu i nezagadjenu ) u srcu evrope gdje bi mogli provoditi umirovnicke dane jao i za svoje buduce narastaje ,a sto oni misle dobro ovim jadnim mosnjacima tako im B,og dao.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
3 mjeseci prije

Bravo krešo.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
3 mjeseci prije

U Bosni nema SRBA i HRVATA….Bosna Bošnjacima…postoje prije 99 g pohrvaceni POSRBLJENI izdajnici…Bosna Bošnjacima Mirna EVROPA…

Robin Moon
Robin Moon
3 mjeseci prije

Mislim da je poceo pocetak kraja protekcije muslimana. Nakon sto upropaste ove pregovore stvari se pocinju kretati u pravednom smijeru.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
3 mjeseci prije

To ti iznosiš samo svoje najdublje želje,a želje su jedno a realnost drugo.

Robin Moon
Robin Moon
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Moje najdublje zelju su puno mracnije

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
3 mjeseci prije

Znam i zbog toga vam ne vjerujemo.Sjećamo se mi 93 g.
Nož u leđa.Ne zaboravljamo.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Vi ste hrvatima zabili nož u leđa. Vidi šta je ostalo od onog našeg cvijeća iz 1941. Vi ste prvi počeli.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Žan
3 mjeseci prije

Procvjetalo,i došlo pameti.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
3 mjeseci prije

🤣🤣🤣👍

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Isto ko i to tvoje, bilmezu.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
3 mjeseci prije

Nije. Guraju to njemci od 1941 godine. Od jerusalimskog muftije.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Robin Moon
3 mjeseci prije

Vi se ne hvalite,Nijemci Ukrajincima kacige a Milanović ko jer laje na njih.
Mi Američko,a UZP ovci svakako cvijeće.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Samo kmečanje i zazivanje raspada BiH je vidljiv razlog koliko ste nemoćni.Dovoljna je volja nekih preko bare da kažu ne moze i vi ste mirni i počnete mahati repicima.Jednim se radilo na ustrb BiH,i nagrada je bila RS.Sada ni po cijenu života ne.
Građanska BiH a ne po volji etno torova .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Jesi ti izglođo ono do kraja ,vidim imaš dosta vremena pisati gluposti.
Ajmo trka na klix ,tamo bakir daje ustupke dodiku.

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Kmeci nista ti ne preostaje.😂😂😂😂🖕

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Evo još jedan 🖕vidim voliš glođati.
Pošto sad imaš 🖕🖕jedan ostavi za kasnije🤣🤣😭

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ma glodao bi ti da ti dam.Biti gej je ok.Ne stidi se svjetla obraza reci da ti se sviđa.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

To ti iz iskustva znaš da je gej ok.
Evo ti za nagradu još jedan 🖕
Vidim da ti se oslačalo🤣🤣😭

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Naravno da znam,ali mi zao tebe promicatelja evropskih vrijednosti.
Ne sekiraj se ti ,Dat će Bog pa ces i ti nekad umočiti.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Biti heban od gheja vheleposlanika je još više ok, ne?

Kresimir !
Kresimir !
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Jos malo pa ce te i ove zastave prisvojiti ,kao i sve ostalo sto ste ukrali…😄😄😄😄

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
3 mjeseci prije

I krv dati ako treba.🖕

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Ovo što ti daješ je 🖕
Krv ti moj sine drugčije izgledaKad si već u stranoj zemlji mogli su te to barem naučiti ccccccccc.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Čistu prravovjernu krv mješati sa khaurinima? Slab si ti musuliman.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !
3 mjeseci prije

🤣🤣🤣👍

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Jesil već stigo u zicigu?

Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Možeš ti to glođati ,dok si živ i pisati gluposti, ali BiH nikad neće biti mudžahedinska i islamistička i talibanska.
Glođi odmuke i samog seba.BiH je zemlja tri kostitutivna naroda pa crkni od muke

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

Ja, i? Jel te nešto čudi u bundestagu. Rade isto što i klix. Ili obrnuto.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Stižemo🇺🇸🇬🇧🇳🇿
3 mjeseci prije

E to će vas mošnje hebati – mišljenje onih preko bare. Imate li neko svoje mišljenje? Smijete li išta sami uraditi bez trčanja u poslanstvo onom phederčini da vam kaže šta sad raditi? Imate li? Ne možete se sami odlučiti da li kupiti krompirušu ili sirnicu, a kamo li šta drugo.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Ovi bakir napravio mazlumom i ovog plenkovića.Čovjek ostade bez teksta.Ne smije priznati da je Milanović bio u pravu kad je rekao da bakir kupuje vrijeme i laže u oči

Žan
Žan
3 mjeseci prije

Uzmite braćo hrvati 13 lipanj 1943 (dan zavnoh-a, kad mogu mošnje uzeti zavnobih, možemo i mi zavnoh) kao dan formiranja Republic of Hrvatska, i ko srbi što imaju svoju Republic of Srpska, imajte i vi svoju republiku u bih. Ne daju HB, ok, nije problem. Napravićemo Republic of Hrvatska.

Žan
Žan
Šta ti kažeš na ovo?  Žan
3 mjeseci prije

Biće nam bolje, nego se vječno natezati sa mošnjama oko i najmanje sitnice.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Žan
3 mjeseci prije

Tvoja nosi 10.travnja

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Dodik je jedini iskreni politicar u BiH, ja sam Hrvat i zao mi je da i mi Hrvati nemamo takvog dosljednog i iskrenog politicara kao gospodin Dodik.
Ja neznam sta hoce ti Bosnjaci vise? Ako nezele BiH kao ravnopravnu zemlju tri naroda neka se mirnim putem odcijepe od nje. Stalno se necemu protive i nikad im nije nista dovoljno.
Daj da izbacimo Bosnjake iz BiH kad je niti vole niti zele pa da mi sa Srbima gradimo BiH kao ravnopravnu drzavu sa dva naroda. Mi nemamo nista protiv Islamske drzave BiH neka zive u njoj kako hoce i kako mogu ali bez nas kad sa nama nemogu.