Published On: Čet, sij 27th, 2022

NEDIM ADEMOVIĆ JE U PRAVU: “Legitimni predstavnik” doista u Ustavu ne postoji. Radi se o jezičnom pleonazmu…

Podrazumijeva se naime da je neki predstavnik  u nekom parlamentu legitiman, kao što se podrazumijeva da je voda mokra, vatra vruća ili g. Ademović nabrijan na krivo tumačenje Ustava BIH.

Sintagma “Legitiman predstavnik” je  jezični pleonazam, suvišnost koja se javlja samo u BH pravnoj ili političkoj uporabi iz razloga jer je BH Ustav uzurpiran, ne poštuje ga se i krivo ga se provdi kroz zakone, uredbe i podzakonske akte.

Ovdjeć ćemo stoga ponudit novi jezični narativ kako bi se prestala koristiti dva glupa pojma : Legitimni predstavnik i Nelegitimni Predstavnik.

Podrazumijeva se da je predstavnik legitiman kao što se podrazumijeva da netko tko je nelegitiman ne može se zvati predstavnikom. Ustav koji bi  naglašavao da je neki predstavnik legitiman bo bi Ustav koji bi ujedno dopuštao postojanje nelegitimnog predstavnika. A to bio glup Ustav. Ustav BIH međutim nije glup ustav. Štoviše jako je pametno napisan i mudar ustav koji je uspio zaustaviti 5 godina krvavog rata. Samo nešto jako genijalno napisano može zaustaviti krvavi rat i donijeti trajan mir.

Primjeri pleonazama su: Pokrenuti inicijativu, Vidio sam svojim vlastitim očima, Ja, osobno, mislim., Mala ptičica, investicijska ulaganja, iritantni Komšić, legitimni predstavnik.

Nelegitimni predstavnik sotga nije pleonazam nego jezični oksimoron. Oksimoron predstavlja Nespojivost dva pojma. Željezo ne može biti drveno. Predstavnik ne može biti nelegitiman. Ako je netko nelegitiman  samim time ne može biti niti  predstavnik. Pa ga se ne smije zvati niti “nelegitimnim predstavnikom. On je uzurpator. I dovoljno je reći tu riječ: “Uzurpator”.

Naglašavati da je netko nelegitimni uzurpator je opet suvišno. Jer se to podrazumijeva. I budi sumnju postoji li možda legitimni uzurpator?

Primjeri oksimorona su: oštroumna ludost, glasna tišina, luda pamet, topli led, tiha buka, mlada starost, pametna glupost, živi mrtvac, mudra budala, skromna raskoš, državotvorni SDA, probosanske snage, nelegitimni predstavnik.

No kako se došlo do uporabe tog termina?

Vratimo se na početke SDA majorizacije. Odnosno na početke bošnjačkog rušenja BIH Ustava.

  • Predstavlja li Edin Fejzić, koji sjedi u hrvatskom klubu Doma naroda i biran je iz Goražda, hrvatski narod  FBIH, u Domu naroda Federacije? Ne. Po Ustavu bi morao.
  • Predstavlja li onda bošnjački narod Federacije? Ne predstavlja ni njih. Jer bi sjedio u bošnjačkom klubu Doma naroda FBIH.
  • Što je onda njegov zadatak? Predstavljati nekoga? Očito mu to nije zadatak.

Edinov zadatak nije predstavljati, jer Hrvate ne predstavlja, a po Ustavu bi morao. Njegov zadatak je uzurpirati mjesto koje pripada Hrvatima u zakonodavnim tijelima FBIH koja su rezervirana za konstitutivni hrvatski narod.  On je dakle Uzurpator predstavničke demokracije. Uzurpira hrvatsko pravo na predstavljanje.

Predstavljaju li Uzurpatori u Domu Ostalih, i srpskom klubu Doma naroda, izabrani bošnjačkim glasovima. srpski narod i  manjinske skupine u FBIH?

Ne. Ti  Političke Ubojice Predstavnika,  uzurpiraju njihova mjesta. Oni su Uzurpatori. Dio su uzurpatorskog udruženog zločinačkog udara na Ustav BIH.

Zadatak bošnjačkih uzurpatora u Domu naroda FBIH i Predsjedništvu jeste slabiti tuđe ustavno pravo. Poništavati suživot i Ustav. Otimati. Tjerati sve kojima se to ne sviđa van države. Sve po neustavnom Izbornom zakonu koji im je poklonila mafija iz Austrije ubačena u OHR. I sve  po volji SDA.

Stoga je Nedim Ademović definitivno u pravu.

Legitimni predstavnik ne stoji u Ustavu. Stoji samo Predstavnik. I podrazumijeva se da je legitiman.

No u praksi, i po volji protuustavnog Izbornog ustava,  i sve suprotno ustavu, u parlamentima ne sjede predstavnici. Zato je Ustav srušio Izborni zakon. Zato BIH nema pravo raspisati Izbore bez Izbornog zakona. Bio bi to protuustavan čin. A oni koji bi izišli na takve izbore kao i oni koji bi te izbore proglasili počinili bi kazneno djelo.

Kako znamo da je to kazneno djelo? Pa g. Ademović lijepo nam je to pojasnio: Dan RS-a je neustavan. Izići na proslavu tog dana je kazneno djelo. Protuustavno djelovanje.

Izići na Izbore prema zakonu koji je protuustavan, kazneno je djelo. Kao i raspisati ih.

Molimo hrvatske političare, srpske u FBIH, pripadnike Manjina, javne intelektualce koji poštuju Ustav BIH, kada se javno bore za svoje pravo da im Bošnjak ne nameće Uzurpatora na mjesto Predstavnika, da koriste pravilnu terminologiju.

Mi želimo da nas predstavljaju naši Predstavnici a ne Ademovićevi Uzurpatori.

Za čija prava uzurpacije, kao profesor ustavnog prava je kako vidimo vidno zainteresiran.

Gluho bilo.

ish l poskok.info

guest
48 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments