Published On: Pon, kol 2nd, 2021

Sramotna poruka „Nož, žica Srebrenica“ šokirala povratnike u Hruštima kod Nevesinja

Bošnjačke povratnike u Nevesinju šokirala je i uznemirila poruka „Nož, žica, Srebrenica“ ispisana u noći 31.srpnja. na 1. kolovoz na starom autobuskom stajalištu u selu Hruštima.

Nepoznati počinitelj ili više njih ovu monstruoznu poruku sa znakovljem četiri C i križom ispisali su na ranije nacrtanoj zastavi. Povratnici u su u šoku i potpunoj nevjerici jer se vandalizmi ovakve vrste već duži vremenski period nisu događali na području Nevesinja.

„Mi ovu poruku, u svjetlu aktualnih političkih događanja, shvaćamo kao krajnje ozbiljnu prijetnju. Svakako da osjećamo strah. Poruke su anticivilizacijske i krajnje ružne“, ističe Džemal Šendro jedan od mještana sela Hrušta.

Prema njegovim navodima mještani su obavijestili Centar javne bezbjednosti u Nevesinju, a dežurna ekipa je izvršila uviđaj i napravila zapisnik. Šendro izražava nadu da će vinovnike ovog sramnog čina što prije otkriti i identificirati.

„Moramo ostati ustrajni i neustrašivi. Mržnja mora biti poražena! Ona nikome ne donosi dobro.  Pravda i istina su najveći civilizacijski ideali i dugoročno gledano jedina su perspektiva suživotu i koegzistenciji naroda i građana u Bosni, a posebno u Hercegovini“,  poručio je Šendro.

Mještani, dodao je, od lokalne vlasti očekuju da će osuditi ovaj vandalizam, izazivanje nacionale netrpeljivosti te da će se tim osudama pridružiti srpski povratnici u dolinu Neretve, pogotovo oni na području Mostara, navodi se u priopćenju povratnika u ovo nevesinjsko selo.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x