Published On: Sub, pro 1st, 2012

POLITIČKA KULTURA JE IN: Spreman sam zajedno s radnicima otići u Sarajevo, sačakati Osmanagića i dobro ga namlatiti

U Bosanskoj Krupi jučer je održan sastanak sindikalista i željezničara s predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti povodom najavljenog ukidanja Unske pruge, jedine željezničke linije koja povezuje Unsko-sanski kanton s ostatkom svijeta.
– U pitanju je opstanak tri para lokalnih linija za koje Željeznice Federacije smatraju da su neprofitabilne i kao takve, a zbog nesufinanciranja lokalnih vlasti, žele ih ukinuti od 1. prosinca. Od Vlade USK-a smo saznali da takav zahtjev o sufinanciranju nikad nisu ni dobili, a prema neslužbenim procjenama, ove tri linije na godišnjem planu koštaju oko 500.000 maraka, kazao je “Oslobođenju Igor Boban, predsjednik Sindikata željezničara.
Na ovaj način, istakao je on, oko 300 radnika željeznica iz USK-a bilo bi prebačeno na posao u Tuzlu, Sarajevo ili Zenicu. Načelnici Bosanskog Novog, Bosanske Krupe i Bihaća na sastanak su poslali zamjenike, dok je kantonalni premijer Hamdija Lipovača došao i uputio oštru poruku upravi Željeznica.
– Što se tiče vas radnika, mi smo na istoj strani, ali taj zahtjev direktora Željeznica Nedžada Osmanagića, čija je smjena pokrenuta, predstavlja čisto ucjenjivanje Krajine. Ne radi se o novcu, nego o principu, jer ni drugi kantoni ne sufinanciraju željezničke linije koje su jednako neprofitabilne. Spreman sam zajedno s radnicima prvi odići na prosvjede u Sarajevo, da sačekamo Osmanagića i dobro ga namlatimo, jer ako hoće krajiški odgovor, dobit će pravi krajiški odgovor, kazao je Lipovača na sastanku sa željezničarima, prenosi Oslobođenje.
Ogorčeni su i radnici željeznice USK-a, ali oni ipak ne žele da ih se uvlači u političke igre ni s jedne strane, dodaje list.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare