Published On: Sub, pro 1st, 2012

REEKER NEIZRAVNO PRIZNAO AMERIČKU VLAST NAD BIH: SAD neće nametati riješenja

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD za Europu i Euroaziju Philip Reeker koji boravi u službenom posjetu BiH kazao je u intervju za novinske agencije FENA, SRNA i ONASA da je došlo vrijeme kada bi bosanskohercegovački političari trebali raditi u interesu građana i početi ispunjavati uvjete za članstvo u NATO-u i Europskoj uniji.
Osvrćući se na sporazum koji su šest lidera postigli u Mostaru, Reeker je kazao da je dobra činjenica da su političari počeli razgovarati i dogovarati neke stvari, ali je posebno naglasio da je to za sada samo na papiru, a kada počnu implementirati postignute dogovore znat će se hoće li će naredna godina biti izgubljena za BiH ili će biti godina napretka.
Na pitanje novinarke FENA-e o reformi Federacije BiH i najavljene proljetne konferencije o tome, Reeker je kazao da SAD neće nametati nikakvo rješenje nego će konferencija biti upriličena kako bi bh. predstavnici razgovarali o mogućnostima rekonstrukcije budući da su mnogi politički lideri ističu da je potrebno napraviti Federaciju efikasnijom, funkcionalnijom i s manjom administracijom.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare