Subota, 25 svibnja, 2024

REEKER NEIZRAVNO PRIZNAO AMERIČKU VLAST NAD BIH: SAD neće nametati riješenja

Must Read

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD za Europu i Euroaziju Philip Reeker koji boravi u službenom posjetu BiH kazao je u intervju za novinske agencije FENA, SRNA i ONASA da je došlo vrijeme kada bi bosanskohercegovački političari trebali raditi u interesu građana i početi ispunjavati uvjete za članstvo u NATO-u i Europskoj uniji.
Osvrćući se na sporazum koji su šest lidera postigli u Mostaru, Reeker je kazao da je dobra činjenica da su političari počeli razgovarati i dogovarati neke stvari, ali je posebno naglasio da je to za sada samo na papiru, a kada počnu implementirati postignute dogovore znat će se hoće li će naredna godina biti izgubljena za BiH ili će biti godina napretka.
Na pitanje novinarke FENA-e o reformi Federacije BiH i najavljene proljetne konferencije o tome, Reeker je kazao da SAD neće nametati nikakvo rješenje nego će konferencija biti upriličena kako bi bh. predstavnici razgovarali o mogućnostima rekonstrukcije budući da su mnogi politički lideri ističu da je potrebno napraviti Federaciju efikasnijom, funkcionalnijom i s manjom administracijom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -