Published On: Pet, stu 14th, 2014

Spremali se za džihad? Privedeno 11 osoba diljem BiH! Sugrađani žale za njima!

Više od 100 inspektora SIPA-e danas provodi akciju kodnog imena Damask u kojoj je od ranog jutra diljem BiH privedeno 11 osoba koje se dovode u vezu s terorizmom.
Kako javlja Klix, u tijeku su privođenja i pretresi na više lokacija na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.
Akcija Damask: Kod osumničenih za terorizam u BiH zaplijenjen veći vojni arsenal
Akcija je rezultat višegodišnje kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba koje se dovodi u vezu sa terorističkim aktivnostima. Izvodi se u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Na BHTV dnevniku prikazuje se tako snimka kako je uhitilo 11 vehabija iz Bosne, naglašava se da suradjuju sa teroristima i šalju borce za ISIL.

Novinari  su otisli u selo Serici kod Zenice gdje zive neki od takvih.

U selu nece ljudi pred kamere ali kazu a audio snimci: neka je sram ove drzave sto hapsi ovako ove ljude koji su krv prolijevali za ovu zemlju ( BiH).!!!

Jašta.

Divni ljudi.

Čiju su krv proljevali po Siriji o tome necemo.

Ako si bivši pripadnik ABIH u BiH si vazda heroj i nisi opasnost po zemlju ko nacionalisti Dodik ili Covic, makar u mirovini sjekao glave djeci po Bliskom Istoku …