Published On: Pet, lip 24th, 2016

SPREMA SE INCIDENT I PROTIV PORTUGALA? Hrvatska opet u strahu od napada huligana

Na utakmici protiv Španjolske u Bordeauxu izbjegnuti su ispadi hrvatskih huligana, ali francuska policija, HNS i UEFA i dalje ne mogu mirno spavati.

Prema pisanju Sportskih novosti, uoči utakmice osmine finala Europskog prvenstvaizmeđu Hrvatske i Portugala u Lensu ponovno postoje najave da bi se na stadionu mogli pojaviti  huligani spremni izazvati incident. Cilj je, naravno, prekid utakmice i nova kazna za Hrvatski nogometni savez.

Razmjena informacija

“Policija je u Bordeauxu napravila sve što smo od nje očekivali i prošlo je dobro. Ponovno razmjenjujemo informacije i nadamo se da ćemo u Lensu obaviti jednako kvalitetan posao”, izjavio je povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković.

Neslužbene informacije govore da su u Bordeauxu uhićena trojica izgrednika, a među njima i onaj koji je bacio topovski udar u Saint-Etienneu i umalo ozlijedio vatrogasca, ali iIvana Perišića koji je stajao u blizini. Utakmica protiv Češke u 2. kolu grupne faze privremeno je prekinuta u 85. minuti nakon što su hrvatski huligani zasuli travnjak bakljama, pao je i spomenuti topovski udar, a potom je došlo i do tučnjave između izgrednika i običnih navijača koji su ih htjeli zaustaviti u suludom činu.

Utakmica protiv Španjolske prošla je bez većih izgreda iako su čak i iz hrvatske policije najavljivali kako se spremaju novi neredi. Dvoboj protiv Portugala očito će biti novi veliki izazov za francusku policiju i organizatore.