Published On: Pet, lip 24th, 2016

KAKO JE POSRNULA KROJAČICA POSTALA PLJAČKAŠICA Naoružana pištoljem prijetila: ‘Ovo je pljačka, daj mi novce!’

Pljačkašicu su njezine žrtve prepoznale po ‘undercutu’ budući da je u razbojništva dolazila nemaskirana, a imala je i tetovažu na posebnom mjestu.

Još jedna mlada žena koja se našla u financijskim teškoćama odlučila je naoružana krenuti u pljačkaške pohode. Riječ je o 27-godišnjoj Kristini P., krojačici po obrazovanju, koja je za život zarađivala konobareći, a kućni budžet popunjavala je i socijalnom pomoći.

Prva pljačka u svibnju

No, to joj očito nije bilo dostatno. Osmislila je zato plan kako da na jednostavan način dođe do novca. Nabavila je oružje i u svibnju krenula u prvo razbojništvo. Ušla je u automat klub Vuklan u Korčulanskoj ulici, te zaprijetila djelatnici. Ova joj je uplašena predala novac, pa je 27-godišnjakinja otrčala s dvije tisuće kuna plijena.

pljacka Auro Domus

Kada je shvatila da pljačke nisu posebno komplicirane, tim više što je već imala nekoliko kanenih djela u svom policijskom dosjeu, odlučila se za novi prepad.

U Šubićevoj ulici upala je u poslovnicu za otkup plemetnih metala “Auro Domus”. Nije se potrudila ni maskirati ni naoružati već je naredila zaposlenici da joj preda sav novac. Iako verbalna, prijetnja je dovoljno uplašila djaltnicu koja joj je dala oko osam tisuća kuna.

Jedno razbojništvo propalo

Nova meta, početkom ovog mjeseca bila joj je poslovnica “Auro Domusa” na Medveščaku, no tamo joj se djelatnica othrvala, pa je ostala praznih ruku.

Zato je u novo razbojništvo, svega par dana kasnije, krenula naoružana pištoljem. U “Auro Domusu” u Savskoj cesti uperila ga je u djelatnicu i tražila ju novac. Uspjela je ukrasti desetak tisuća kuna.

Odale ju frizura i tetovaža

Analiziravši opis ove pljačkašice iskusni inspektori počeli su polako slagati mozaik dokaza. Utvrdili su da se u svim ovim slučajevima radi i o istoj osobi. Naime, kako se Kristina P. prije razbojništva nije maskirala bilo je relativno jednostavno dobit njezin detaljan opis. Osim toga, na njezinom tijelu vidljiva je specifična tetovaža, a opljačkane žene zapamtile su i njezin ‘undercut’ na desnoj strani glave.

Zato su ju inspektori uspejli pronaću njezinom rodnom Suhopolju, te privesti na kriminalističko istraživanje. Suočena s dokazima Kristina P. nije mogla poricati ono što je napravila, no pravdala se da ju je na sve nagovorio partner. Dok u nastavku istrage ne budu rasvjetljene sve okolnosti određen joj je istražni zatvor. Sud je, naime, ocijenio da bi mogla ponoviti kaznena djela što su joj stavljena na teret.