Published On: Ned, pro 9th, 2012

ŠPIJUNSKO GNIJEZDO: KOS-ovac Muslimović u Izetbegovićevom uredu

Fikret Muslimović, predratni visoki oficir KOS-a, ratni načelnik Uprave sigurnosti tzv. Armije BiH i najpovjerljiviji špijun Alije Izetbegovića, ponovno se vratio u ured bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, piše Slobodna Bosna.
Nekoć najmoćnijeg vojnog obavještajca angažirao je prije nekoliko mjeseci Bakir Izetbegović kojeg, baš kao i njegovog oca, s Muslimovićem vežu dugogodišnje, neraskidive veze. Budući da se Fikret Muslimović, nakon odlaska u mirovinu, formalno prestao baviti špijunskim poslovima – sada ga se titulira kao vojno-političkog analitičara, angažiran je da za potrebe bošnjačkog člana Predsjedništva BiH pravi analize sigurnosne situacije u regionu.
Tako je po nalogu Bakira Izetbegovića umirovljeni general Armije BiH angažiran po ugovoru o djelu, koji je zbog zakonskog ograničenja prestao da važi nakon tri mjeseca. Kako doznaje SB, za Muslimovićeve je analize sigurnosnih prilika u regionu, što god to značilo, mjesečno iz državnog proračuna isplaćivano po 600 KM.
Budući da je ured bošnjačkog člana Predsjedništva BiH potrošio sva sredstva koja su im bila na raspolaganju u 2012., ne treba sumnjati da će suradnja s vojnopolitičkim analitičarem Muslimovićem biti nastavljena naredne godine. (Dnevnik.ba/SB)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare