Published On: Thu, Jul 4th, 2013

ŠPIJUNKA ŽELI ZVIŽDAČA: Ana Chapman zaprosila Snoudena

Foto: Beta, AP, arhiva

Moskva – Nekadašnja ruska špijunka Anna Chapman ponudila je brak bivšem službeniku američke NSA Edwardu Snoudenu koga su američke vlasti optužile za špijunažu.

Snouden je, kako se vjeruje, danima u međunarodnom dijelu moskvskog aerodroma gdje, bez putovnice, čeka da li će mu neka država odobriti azil.

“Snoudene, da li hoćeš da se oženiš mnome?”, Napisala je na svom Twitter računu Ana Chapman, koja je iz SAD protjerana 2010. godine. Bivši službenik NSA je tražio azil u Rusiji, ali je ubrzo povukao zahtjev, pošto je Putin izjavio da Snouden treba “prekine aktivnosti koje štete” SAD, ako želi ostati u Rusiji.

 

Ana Chapman je iz SAD protjerana zbog špijunaže, zajedno s još devet ruskih agenata. Od kada se vratila u Rusiju, vrlo često se pojavljuje u medijima, što je neuobičajeno za bivše pripadnike tajnih službi. Američko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv Snoudena za špijunažu, pošto je on medijima proslijedio informacije o špijunskim aktivnostima SAD, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internet aktivnosti u zemlji i inozemstvu.