Published On: Pon, pro 13th, 2021

Snježna idila na Kupresu: ŠRC Čajuša odrađuje posljednje pripreme za skijašku sezonu

Zadovoljavajući meteorološki uvjeti, ispravni strojevi i tehnika, te opremljeni prateći objekti, u Športsko rekreacijskom centru Čajuša na Kupresu, obećavaju uspješnu nadolazeću sezonu.

“Osnova svega je dovoljna količina snijega i uređenost staza, sve ostalo je spremno.” – govori nam direktor Centra, Zvonko Bagarić, koji se ove godine nada uspješnijoj sezoni i većem broju posjetitelja iz Hrvatske.

“Glavna populacija nama dolazi iz Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika. Uz njih dolaze nam gosti i iz Republike Srpske, naravno Hercegovine, a i srednje Bosne.”

Prošle godine zbog nepogodne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, prelazak granice našim prvim susjedima, velikim ljubiteljima zimskog turizma i Kupresa, bio je otežan.

Ipak su, priča nam Zvonko, na razne načine i uz potvrde dolazili, uglavnom na jednodnevne izlete. Iako je posjećenost bila daleko manja u pogledu na prošle sezone, stalni gosti su našli načine da posjete omiljeno skijalište.

Ove godine nada se boljoj situaciji. “S obzirom da je se dosta ljudi cijepilo, neće imati problema s dolaskom, nemaju zapreke za prelazak granice.”

Iako naglašava da se ništa još ne može sa sigurnošću reći, koliko će sezona biti uspješna i kolika će biti posjećenost, ali zadatak Centra je da pripremi i osigura najbolje uvjete za svoje goste.

Osim standardnih uvjeta zbog pandemije osigurana je i okrijepna stanica na otvorenom, za one koji zbog virusa ne žele boraviti u zatvorenom prostoru.

Na terenu se radi punom parom, uređuju se staze i objekti za novu sezonu. “Planiramo da već 18.12. skijalište pustimo u funkciju.” – kaže Zvonko.

Meteorološki uvjeti i vremenske prognoze za sada su vrlo dobri

“Na vrhu staze imamo preko 30cm snijega, dok ga u donjem dijelu ima oko 15cm. Govorim o prirodnim padavinama. Temperature su se poklopile i parametri nam odgovaraju.”

Prateći objekti, restorani i hoteli uskoro će se početi zagrijavati da goste dočekaju topli i ugodni.

Jedini problem – nedostatak kvalitetne radne snage

“Što se radne snage tiče, taj minimum smo kompletirali da možemo raditi, ali kao i svugdje tako i kod nas imamo problem sa kvalitetnom radnom snagom zbog odljeva stanovništva.” – priznaje Zvonko.

Kupreško skijalište jedna je od omiljenih zimskih turističkih destinacija u BiH, obiluje sadržajem i objektima čiju kvalitetu održava već 20 godina.
Ponuda športsko rekreacijskog centra Čajuša je široka. U sklopu Centra nalaze se Hotel Adria ski te novootvoreni Hotel Jezero. Na vrhu skijaške staze možete posjetiti i motel Tikvice koji se nalazi na 1560 metara nadmorske visine.
Restoran Ognjišta, nalazi se pri dnu skijaške staze i nudi raznovrsnu ponudu domaćih jela i kuhanog vina za okrjepu, uz idiličan pogled na sniježne prizore.

U Centru se može iznajmiti i skijaška oprema, a svake godine aktivna je i škola skijanja i snowboardinga.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mundzuk
Mundzuk
7 mjeseci prije

Prekrasno. Na kupresu uvijek bude dosta snijega.