Snažno nevrijeme poharalo dio Dalmacije: Poplavljene ulice, vozila čekaju u kolonama

Kako su rekli, na cesti D8 na području Kaštel Lukšića zbog veće količine vode na kolniku otežano je prometovanje, radi čega policijski službenici sva vozila preusmjeravaju na Staru kaštelansku cestu dok se stanje na terenu ne normalizira.

“Upućujemo vozače da koriste Staru kaštelansku cestu. Prilagodite brzinu vozila uvjetima i stanju na kolniku. Smanjite brzinu i povećajte oprez u prometu, te pratite smjernice i upute policijskih službenika”, poručuju iz splitske policije.

Vozači koji su se zatekli na toj brzoj kaštelanskoj prometnici rekli su da je kiša u jednom trenutku preplavila cestu zbog čega se stvorila kolona vozila.

image

Kiša je jutros stvorila kraće probleme i u Marini kod Trogira gdje je, po riječima načelnika Ante Mamuta Batine palo 90 litara kiše po četvornom metru, no nije bilo ozbiljnijih problema.

“Nema štete, voda je probila na plaže i ulice, no srećom sve je bilo kratko. Najbitnije za poljoprivrednike je da nije bilo tuče, a kiša je nakon duge suše dobro došla”, poručio je načelnik Mamut Batina.

Meteorolozi navode da je u Trogiru jutros palo 32 litre po kvadratnom metru, te jaka tuča, a na nekim su se mjestima stvorile bujice.