Srijeda, 17 srpnja, 2024

Snajperist koji je služio u BiH sad se bori protiv ISIL-a

Must Read


Britanski snajperist za kojeg tamošnji mediji tvrde da je ubio 47 terorista trenutno štiti britanske trupe u vojnoj bazi Al Asad u zapadnom Iraku, provinciji Anbar. Bio je i u Bosni i Hercegovini tijekom rata. Njegovo ime još uvijek nije poznato. Mediji ga oslovljavaju kao “Colour Sergeant”. Identitet mu je zaštićen zbog moguće opasnosti za njegovu obitelj.
Trenutno je pozicioniran na krovu vojne baze Al Asad i štiti britanske trupe od eventualnih napada pripadnika tzv. Islamske države. Daily Mail navodi da je bio precizan s 1.431 metra tijekom jedne od britanskih operacija u Afganistanu.
“Mi smo ti koji prvi pucaju kad netko dođe u blizinu. Nitko se do sada nije usudio to uraditi”, kaže snajperist. Zaštitarska tvrtka za koju radi trenutno štiti bazu u kojoj se nalazi blizu 2.000 ljudi, uglavnom Britanaca, Amerikanaca i Danaca.
“Oni (pripadnici ISIL-a) žele doći ovdje i žele nas ubiti. Mi nemamo pojma što je sljedeće. Najveći uspjeh za pripaznike tzv. Islamske države je ubiti člana koalicijskih snaga. Najgori scenarij je kopneni napad na bazu”, kaže pukovnik Carl Boswell, zapovjednik britanskih snaga.
Snajperist je bio 20 godina u vojsci. On predstavlja oči i uši baze, prate tko izlazi, a tko ulazi. Služio je u Bosni i Hercegovini, Iraku, Afganistanu, Kosovu i Sjevernoj Irskoj.
Snajper na njegovom oružju omogućava mu da vidi detalje na 1.500 metara.
“Tijekom 13 godina ubio sam 47 osoba”, tvrdi snajperist, prenosi N1.
Kako kaže, tijekom jedne misije je morao 24 sata ležati na krovu. Ubio je, tvrdi, pripadnika talibana kroz otvor promjera 45 cm na udaljenosti od 300 metara

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -