Published On: Čet, tra 28th, 2022

SLUGA, SERVANT, PRPOŠNI FACELIFTER SDA DŽIHADIZMA: Magazinovićevo pismo lijep je dokaz kako život u Sarajevu utječe na socijaldemokrate

Saša Magazinović nije Bošnjak. I nominalno je socijaldemokrat. U praksi on je itekakav Bošnjaš i prosti uski bošnjački nacionalist. Koji kao i svi oni nastupa iz tipične nadmene sarajevske pozicije moralnog proroka. One koja se crpi iz  naroda najveće žrtve, i najveće tragedije, koja je toliko velika da im ne dozvoljava vidjeti neku pobijenu djecu, neke silovane žene, neke odrubljene glave koje je počinila najbolja vojska u posve sotonskim situacijama, nad bosanskim i hercegovskim selima koji se nisu mogli niti braniti i u kojima nije bilo niti jednog jednog pljunutog vojnika. A ni WTC Saško ne vidi nit 4 ABIH vojnika koji se zabijaju njega niti agenta Al Qaede, Abu Mealija, imenovanog od strane Šefika i Alije 2001 u BH diplomaciju. Što bi on to vidio? Kada bi to ugledao i   o tome javno progovorio, što javno što jalno, ne bi ga više bilo. Ni na političkoj sceni a ni na saraj dunjaluku.

Zato priča gluposti. I laže. Laže o blagosti onih koji su ga preparirali u lažova.

I lijep je dokaz što SDA čini socijaldemokraciji i slobodi misli.

Prema Saši Magazinoviću i građanskom programu njegove partije, pripuzne partije SDA, bošnjačkog SDP-a, “narodi nisu plemena”, statutarno i nominalno oni se protiv tog bolan ko fol bore, tako stoji u programu SDP-a ali kad se obraća Milanoviću on govori o kolektivnom karakteru Bošnjaka. “Bošnjaci su super, blag narod i s njima se sve da dogovoriti dijalogom i mirno”.

Kako da ne. Svi su grozni , svi narodi imaju svoje tamne i svijetle strane, samo su Bošnjaci bolan raja, narod svijetle puti i dobre ćudi, koji dobro vraća dobrim, a loše zaboravlja.

Najbolje to znaju Hrvati koji evo nikako ne mogu da se načude kako su Bošnjaci toliko tog dobrog zaboravili , iz tri godine suradnje i izbjeglištva , i samo loše pamte. Samo se 1993-e sjećaju, i toliko su ogorčeni zbog svega što im Srbi učiniše da su odlučili svaku tu suzu, naplatiti Hrvatima, pošto Srbima ne mogu. Hrvatima kod kojih su se skrivali, s kojima su u izbjeglištvu iftarili po Dalmacijama i Hercegovinama, po hrvatskim zagorjima , i putovnice dobili i nove živote pokenuli , s Hrvatima kojima su i bojne pobjede bili, i ratove završavali. U one dane koji se ne smiju više spomenuti u Bakirovom kalifatu jer je na sceni orkestrirana proizvodnja mržnje prema narodu koji im je kožu spasio, samo da se taj narod što prije iseli. Da se može iftariti na čistom zraku. I u čudu velike postratne pobjede. Nad onima koji su ti pomogli.

SDA čovjek o karakteru naroda

Vidimo kako najednom Magazinović priča plemenski.  I time se javno deklarira kao prosti nacionaliat.

Tako po njemu  postoji jedno pleme u BIH koje je blago i super i sve je, ama baš sve s njim lahko za dogovoriti, čak i zastupničko mjesto , vječno mjesto u Sarajevu, vječnije od vatre vječni, samo i samo ako si pogodni Srbin. Ili Hrvat pogodni. Goriš kao Saša. Goriš onda kao Slavo. Vječno goriš. I super i lagan život ti je. U vječnosti džihada.

Ne znamo jel Magazinović i Sakiba Mahmuljina blagim čovječuljkom smatra? Sakiba heroja Biserinog, onog koji je danas osuđen za obredna klanja Srba , Sašinog naroda. Ali naravno  ne i osuđenog za obredna klanja Hrvata koje je također obredno klao. Ne osuđenog za smrt Mladenkinu i Augustininu. Jer za ubojstva hrvatske djece u Bosnama, sudovi Alije Izetbegovića ne osuđuju. Što Saši uopće znači ta presuda? Je li smije reći da je kao Srbin sretan što je pala ova presuda? Ili će se žaliti? I za ljubav partiji osuditi ovu presudu? I za ljubav vlastitoj karijeri?

Kad će napasti Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića i Željka Džihadistu zbog izjava da ABIH nije činila zločine? Ili mu bošnjakizirano srpstvo, nagli napad blagosti to ne dozvoljava?

Hrvati su se doista uvjerili, na svojoj koži, u tu blagost i tu  lahkoću dogovora s Bošnjacima. O da. Itekako su se uvjerili. Sve na papiru imaju dogovoreno i potpisano.

Problem koji Magazinović krije je što se to dogovoreno ne provodi. Što potpis sa SDA ne znači ništa jer jedini princip dogovora koji oni priznaju je Hudejbijski. Potpiši da prevariš.

OD WASHINGTONSKOG “MIRA” DO “OKOVA KOJE MORAMO RAZBITI”: Zašto bošnjačko shvaćanje odnosa s Hrvatima u BiH ima itekakve veze s Hudejbijskim sporazumom poslanika Muhameda?

Hrvati su svjesni da Saša laže. Laže kao pseto. Za gazdu. Za Bakira. I u pismu Milanoviću neće reći da Bakir želi pogaziti dogovoreno. I ne samo dogovorno nego i ono na Ustavnom sudu presuđeno.

Magazinović je stoga na pogrešnoj adresi. Na adresi koja je odavno shvatila koliko je jadan koliko hinjac  taj licemjerni supramoralni sarajevski šlagvort.

Odavno je Milanoviću jasno s kim mi u BIH imamo posla.

Možda mu nije bilo jasno kad se kao socijaldemokrat ponadao da će dolaskom Komšića 2006 doći do promjene na političkom nebu u BIH. I nije bio jedini.Mnogi liberalni Hrvati u Hercegovini su Komšiću bili dali šansu. Dok nisu shvatili da je čovjek prosti bošnjački klaun.

Milanović je kao i danas i tada , jednostavno bio iskren.  Iskreni ljevičar koji je podržao njegov izbor nakon što su se Hrvati usudili igrati demokracije pa se podijelili na dva i li tri jaka kandidata. Važno je shvatiti taj kontekst vremena. I kada se taj konteksr shvati onda je jasno da je Milanović kao i tada, tako i danas, posve moralno ispravan lik.

Magazinović potom osim što Bošnjake trpa u pleme i piše plemenski, javno priznaje kako ne razumije niti osnovne politološke pojmove. Što je ljevica a što desnica.

Da je doista on, Saša Magazinović ljevičar ne bi duvao u diple od mrtvog SDA džihadističkog jareta.

Nego bi , da imalo drži do socijaldemokracije bio protiv bošnjačkog Miloševića. Branio bi prava Židova , Srba i Hrvata da sami budu birani u tijela koja im je za to osigurao Ustav BIH i Ustav FBIH.

On,  pripuz SDA nasilja došao je u ZG moralizirati  Milanoviću o tome što je ljevica a što desnica, što su blagi narodi u BIH a što genocidaši i uzpovci, i traži od njeg da podrži majorizaciju nad Hrvatima u BIH. I da od Hrvata ovih preostalih načini umilne Hrvate.

Da postanu bijedni oblici postojanja. Sluge. Ahdnamaši. Nešto kao Magazinovići.

Poslušne manjine s pravom da poviču tekbir. Kad im minder poruči.

Magazinović je inače čovjek koji nikada riječi nije rekao o lažnim diplomama prvog BH obavještajca , o koruptivnim imenovanjima Komšića, bilo kojoj koruptivnoj nemani iz SDA klana.

Uostalom i sam dolazi iz skuta Lagumdžije, čovjeka koji je stvorio Komšića i koji nikada nije osuđen zbog afere Reket. Onog lika pod kojim trenutno čuči Kosorova. Koju će Lagumdžija magazinirati. Učiniti je novim Sašom. Spremnom da kao i Saša služi Voždu iz Magacina,.

A taj nesretni Lagumdžija, politički babo Sašin, onomad  je seruckao po Europama, obmanjujući strance kako on ima viziju  BIH kao društva zajedničkih vrijednosti a potom učinio sve da se BH društvo raspane. Da se nikad više ne pomiri. Pa načini Lijanoviće i Usraše, pa načini Alijanse i Platforme, pa načini Komšiće i  Dunoviće, i sve što je stiglo s njima. Sav taj prokleti dezen , te rane znakove raspada BIH. One  plakate s pozivom za silovanjem Kolinde i ubijanje Komšića,  sve te teške rečenice s mitraljezom i rušenjem konstitutivnosti , koje su izrečene i koje se ne mogu vratiti. A koje neminovno vode u raspad ove zemlje.

A vidiš Saša nisu ih izrekli ni Srbi ni Hrvati. Nego ovi tvoji. Blagi.

Jedan Saša iz  voza ispao je dakle iz džihadističkog voza. I pojavio se na Pantovčaku. Bez bombe. Sam s jednim pismom. Pismonoša možda zadnjeg upozorenja?

Što pobogu nije Kolindi pričao o blagosti članova DF-a i SDA?

Nego reci nam kad si već tu, jel blago siluju Sašudine?

Jel blago režu glave kad to čine obredno?

Ti to znaš o ekspertu za karakter blagog naroda. Slugo. Servantu.

guest
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hebbo zemlju koja izbora nema...
Hebbo zemlju koja izbora nema...
2 mjeseci prije

OHR ima ogroman budžet a znatan dio tog budžeta ide na ćafirske ikebane a la ovaj tekbiraš iz Nerminovog i Bakirovog šuupka 🙁 !

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Hebbo zemlju koja izbora nema...
2 mjeseci prije

Prrrd Vaso teroristo traktoristo

Hebbo zemlju koja izbora nema...
Hebbo zemlju koja izbora nema...
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
2 mjeseci prije

Mi smo Dragančetovi 😎 – Draganče je naš 😎 !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hebbo zemlju koja izbora nema...
2 mjeseci prije

Haso kako ide sa Dzovaniem jel ti handrlio konu sinoc a ti mlati praznu slamu na poskoku.

gostujuci
gostujuci
2 mjeseci prije

Bio sam skoro na Jahorini i covjek mi pokaza vilu os Sase Magazinovica “HVALI MORE DRZ SE KOPNA”I Sasa pljuj po srbima ali ako ti se pruzi priliika pravi nekretninu u Repulicij Srpskoj!

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Gosp. Predsjednik ne razgovara niti pregovara sa musl,iman,skim ter,ori,stima.. Niti se rukuje sa loja,vim musli,mans,kim ter,ori,stima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
2 mjeseci prije

Izmete ghovno jedno retadirano opet ti arlauces.

Pocoyo
Pocoyo
2 mjeseci prije

Hrvatima kod kojih su se skrivali, s kojima su u izbjeglištvu iftarili po Dalmacijama i Hercegovinama”

Ma čuj ?
De kako je to izgledalo molim te opisi te vajne ratne iftare u Hercegovini, recimo Stolac ili Capljina ?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Pocoyo
2 mjeseci prije

Doćek uskrsa a kasnije i božića uz vatromet muslimanske vojske od bliskg istoka do kraine u srednjoj bosni.

Pocoyo
Pocoyo
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ne kaze se kraine vec Krajine.

Last edited 2 mjeseci prije by Pocoyo
ŠIŠMIŠ
ŠIŠMIŠ
Šta ti kažeš na ovo?  Pocoyo
2 mjeseci prije

A KO ONO STAVLJAO CVIJEĆE U CIJEVI TENKOV JNA U STOCU

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Pocoyo
2 mjeseci prije

Pa dobro ne ljuti se.Iftario si u Sarajevu, Tuzli, Bihacu , Zenici…Vi ste u Dalmaciji popunili hotele, turisticka sezona je odradjena za pet.Sta bi Hrvatska da vas nema.Svi hoteli bi bili zarvoreni, a u Makrskoj ne bi bilo masnih novina na plazama od pite.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Jel’ to onaj “ljevičarski “ SDP koji za. Direktora Sarajevske Toplane postavlja presuđenog ratnog zločinca Envera Zornica.
Enver je samo malo ubijao a potom i zapalio ugledne sarajevske Hrvate i Srbe.
SDP objeručke prihvata samo one Hrvate i Srbe koji su spremni lajati na svoje vise od njih samih.

Lagumdzija živi san svakog poštenog sarajevskog ljevičara. Čovjek prodao sve u Sarajevu Arapima i preselio se u agresorski Rovinj.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ne samo rovinj ima on i u dubrovniku zagrebu što se zna.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Sejdo je mjerna jedinica za patrijotu,a šaša magaciner je jedan sejdo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Točno a 1Sejdo = 5.000,00 KM (otetog novca)

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

“mjesečno”

anonimno
anonimno
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Njih dvojica su mjerna jedinica za glupost..

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Bosna je prelihepa zemlja.
Zemlja mudzahida.
Zemlja dzihada.
Zemlja ahdname i prava manjina.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

I fukara.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ko tebe kad priznas pola ti se prasta al ti jesi fukara sa malim IQ

Hebbo zemlju koja izbora nema...
Hebbo zemlju koja izbora nema...
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Ako izuzmemo da Vam u Sarajevu nema vode, nema grijanja, nema čiste have, nema ispravnih tramvaja, kanalizacija zaštopana itd ird … 🙁 – u osnovi Vam odlično ide 😎

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  Hebbo zemlju koja izbora nema...
2 mjeseci prije

Sta vi skutorcici znate sta je tramvaj

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
2 mjeseci prije

Ajd ćumuraš, tramvaj je donacija od Japanaca. Bolje reći help. Ša će Erancu tramvaj, kada ih od stotinu, njih 99 vozi mercedes, a onaj jedan vozi BMW.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
2 mjeseci prije

A znaš li ti pot,ure šta znači NAJESTI SE MESA hahahaha

Cakarevi doci
Cakarevi doci
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

A o kome bi viceve pricali da nije vas givikt je anstajn za bosnje

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
2 mjeseci prije

Biće bosna zemlja šeh,ida pot,ure šugavo !!

nisam kriv
nisam kriv
2 mjeseci prije

Pseto janjičarsko !!!

Loš đak
Loš đak
2 mjeseci prije

Nema komentara kada neki boșnjački političar lijepo govori o Hrvatima kao narodu.Normalno je da nisu Bošnjaci idealni, kao ni ostali.Na osnovu jedne rečenice,ovaj napisa čitav referat.Pravljenje vijesti ni iz čega.