Četvrtak, 18 srpnja, 2024

'Slučaj Stolac' ponovno vraćen SIP-u na odlučivanje

Must Read


Nakon odluke Apelacijskog vijeća Suda BiH da poništi odluke SIP-a sa sjednice održane 24. studenog o narušavanju izbornog procesa u Stocu, predsjednik SIP-a Ahmed Šantić je za N1 kratko prokomentirao  ovu odluku.
“Sud je donio odluku u kojima se žalbe tih subjekata uvažavaju i poništavaju odluke SIP-a. Kompletan predmet se vraća SIP-u s nalogom da se ponovi postupak i donese novu odluka o istom predmetu. Znate da su to kandidat za načelnika ispred Inicijative “Za bolji Stolac”, zatim dva kandidata na listi za OV Stolac ispred iste koalicije (Ahmed Ljubović i Demir Mahtmučehajić) i jedan kandidat ispred hrvatske koalicije za Stolac, a kandidat je Božo Raguž”, kazao je Šantić.
Dodao je da je Sud u odlukama naveo propuste zbog kojih je poništio odluke SIP-a.
“Sud je u odlukama ukazao propuste za koje smatra da je SIP napravio prilikom donošenja odluke. Smatra da su obrazloženja SIP-a dana paušalno, i da SIP nije na zakonit način ocijenio sve dokaze. Ostavljen je rok da SIP ispita sve elemente kako bi donijelo pravilnu odluku zasnovanu na zakonu. Sud također smatra da je SIP BiH samo nabrojao dokaze i da prilikom utvrđivanja činjeničnog stanja nismo dali relevantnu ocjenu izvedbenih dokaza i da je SIP  intepretirao dijelove dokaza. Uz sve te razloge, Sud smatra da su odlučujuće činjenice ostale neusvojene. U smislu svih ovih navoda, SIP treba izvršiti ocjenu svih provedenih dokaza i povezanosti, svih materijalnih dokaza i nakon cjelokupne analize ponovo odlučiti”.
Još je kazao da rok za novu sjednicu i odluke nije definiran.
“Sada nema više rokova, Sud je naložio i mi sami moramo što prije ponovno razmotriti iste činjenice po uputama Suda. Ponovno će postojati pravo na žalbe, i praktično smo se vratili na početak po pitanju sankcioniranja kandidata”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -