Published On: Uto, pro 6th, 2016

SARAJEVSKA DODVORICA


Ivan Pernar, zastupnik u Saboru Hrvatske, gostujući u emisiji Pressing na N1, govorio je o odnosima među narodima u BiH.
“Pitaju me šta misliš o izrazu Bosanci ili Bošnjaci. Kada izađete iz države, bosanski Hrvat je Bosanac i to vrijedi za sve. Ta podjela vrijedi samo dok ste u Bosni i Hercegovini”, kazao je Pernar.
Pernar je govorio i o odnosima na Bliskom istoku, odnosno Izraelu i Palestini. Kazao je da Izrael krši svako moguće međunarodno pravo.
“Sedam tisuća Palestinaca se nalazi u zatvorima, otima im se zemlja, ruše se kuće na palestinskoj zemlji. Palestinci ne mogu dobiti dozvolu za gradnju kuća. Putin šta god napravi je babaroga, iako su u Izraelu još gori”, kazao je Pernar.
Pernar je u emisiji se pozvao i na Milorada Dodika
“Pozivam ga na lojalnost BiH i da zajedno sa Bošnajcima i Hrvatima promijeni ulogu Centralne banke, da prestane sa prodajom državne imovine”, tvrdi Pernar.
“Pitajte Milorada Dodika da li je spreman odbaciti separatizam ako su druga dva naroda spremna odbaciti NATO, Ameriku i EU. Događa se da se Srbe gura u NATO. Mora se postići kompromis sa dvije strane. Ne može se europski put nametati jednom narodu”, dodao je član hrvatskog Sabora.