Subota, 13 travnja, 2024

SLUČAJ NASER ORIĆ Pandurević: U glavama bošnjačkih lidera nisu izašle podjele iz 1992. godine

Must Read

Poslanica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević očekuje od srpskih ministara u Vijeću ministara BiH da ne nazoče sjednicama, dok se ne raščisti situacija u “slučaju Naser Orić“.

Ona je to izjavila komentirajući jučerašnji sastanak Nasera Orića i ostalih, kako je navela, osumnjičenih koje Srbija potražuje zbog ratnih zločina nad Srbima Podrinja, s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem kao i s bošnjačkim ministrima u Vijeću ministara i njihov zajednički stav da to odbace.

Kaže da je bila dovoljna jedna Interpolova potjernica pa da se “pokaže da u glavama bošnjačkih lidera nisu izašle podjele iz 1992. godine“.

Cinično je da ti isti bošnjački političari stalno ponavljaju kako svako treba da odgovara za učinjeno, a onda podignu sve institucije da od odgovornosti zaštite osumnjičene Bošnjake. Izgleda da pravna država u BiH važi samo za dva naroda”, kazala je Pandurević, priopćeno je iz SDS-a.

Ona je upitala gdje je bila takva reakcija institucija BiH kada je u Beogradu uhićen Božidar Vučurević, također, državljanin BiH i kako to da ti isti bošnjački lideri pozdravljaju procesuiranje Srba, državljana BiH, pred Tužiteljstvom Srbije.

Zamislite kakve bi reakcije bile da je, recimo, Srbija svojevremeno odbila da BiH izruči Gojka Kličkovića? Čovjek je izručen BiH i pred Sudom BiH, bez ikakve buke, potvrdio svoju nevinost”, podsjetila je ona.

Pandurević je kao ”najobičnije manipulacije” ocijenila tvrdnje bošnjačkih lidera kako Srbija krši Protokol o suradnji Tužilaštva Srbije i Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH od Srbije nije ni zatražilo ustupanje ovog predmeta, pa samim tim Srbija nije ni mogla prekršiti Protokol. Neprimjereno je da političari zlonamjerno manipuliraju ovim Protokolom. U stvari, oni ovim ruše pravni sustav BiH, jer nakon ovakvog pritiska niko ne može vjerovati da Tužiteljstvo BiH i Sud BiH ne bi popustili pod njihovim političkim pritiskom, ako Srbija ustupi ovaj predmet BiH”,tvrdi Pandurević.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -