Published On: Pet, velj 12th, 2021
#3rd | By Desk

Skupština ŽZH usvojila izmjene i dopune Zakona o ustanovama

Skupština Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) usvojila je na svojoj današnjoj sjednici Nacrt zakona o radu Vlade ŽZH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustanovama.

– Svakako najzanimljivija točka bio je Nacrt zakona o radu Vlade Županije zapadnohercegovačke. Naglašavam da se radi o nacrtu zakona, to još nije konačan prijedlog. Bila je dosta konstruktivne rasprave o načinu kako glasa Vlada, kako se saziva većina, treba naglasiti kako će se Nacrt naći još jednom na Skupština u formi prijedlog – kazao je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Zastupnici su usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustanovama ŽZH.

Vratio se u doba srednjih godina, njegove 70te dovoljan razlog čiščenja vena!
– Mislim da je čak 1998. godine izrađen taj zakon, pa je nekih manjih izmjena bilo 2012. godine, tako da smo danas donijeli neke nove važne točke. Također, zanimljivo je spomenuti kako je uvijek do sada Županija solidarno odgovarala za neke ustanove i javne institucije, a sada će se to odrediti u nekom iznosu premije – dodao je Jelčić.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije zapadnohercegovačke za 2021. godinu, koji se odnose na tekuće prijenose pojedincima, tekuće prijenose neprofitnim organizacijama i tekuće prijenose drugim razinama vlasti.