Published On: Pet, lis 11th, 2013

Skupština Srbije: Samostalni zastupnici se udružuju oko Jeremića

Samostalni zastupnici u Skupštini Srbije, među kojim je i Vuk Jeremić, zatražili su danas od parlamenta da im hitno omogući da osnuju svoju zastupničku skupinu.

Ukoliko prijedlog bude prihvaćen, to će biti 15-ta zastupnička skupina u parlamentu i ona će na ravnopravan način moći sudjelovati u raspravama i radu Skupštine Srbije.

Zamišljeno je da umjesto predsjednika i potpredsjednika, koje imaju ostale poslaničke grupe, grupu samostalnih zastupnika predstavljaju dva zastupnika koji bi dijelili 20 minuta vremena za raspravu, kao i ostali, ali bi svi zajedno sudjelovali na sjednicama Kolegija.

Predložili su da među sobom dogovorom dijele vrijeme predviđeno poslaničkim grupama za raspravu o točkama dnevnog reda, au slučaju da se ne dogovore da vrijeme bude raspoređeno ravnomjerno svim samostalnim zastupnicima prijavljenim za riječ.

Osim Jeremića, koji je status samostalnog zastupnika stekao pošto je izbačen iz Demokratske stranke / DS /, među samostalnim zastupnicima su i Zoran Ostojić, Enis Imamović, Riza Halimi, Emir Elfić, Sanja Jeftić Branković, Dragana Đuković, Nikola Tulimirović, Bajro Gegić, Zaharije Trnavčević i Borislav Pelević.

frontal.rs