Subota, 15 lipnja, 2024

ŠKOLA STRAVE: Učenike brutalno tukli, silovali i ubijali

Must Read

Priča o užasima iz horor-škole u Marianni na Floridi dobila je ovaj tjedan i svoj nastavak. Istražitelji su, naime, pronašli dokaze o postojanju 98 obilježenih ili neobilježenih grobnica oko škole za dječake Dozier, u kojoj su učenici, navodno, bili brutalno premlaćivani, silovani i ubijani.

 
U krugu škole pronađeno je najmanje 50 grobova – 19 više nego što je bilo utvrđeno u istrazi iz 2010. No, vjeruje se da to nije konačan broj. Istražitelji, naime, nemaju pristup podacima nakon 1960. godine zbog Zakona o zaštiti privatnosti, no prema njihovom mišljenju, najmanje 96 djece u dobi od šest do 18 godina, te dvije odrasle osobe umrle su u toj školi u razdoblju od 1911. do 1973. Dio ukopa je prijavljen, no mnogi od njih ostali su neprijavljeni.
Kako se vidi iz izvješća objavljenog u ponedjeljak, škola je sudjelovala u zataškavanju ovih stravičnih zločina, no o svom užasu koji se tamo odvijao govore ljudi koji su prošli tu torturu. Dječaci koji su pohađali školu sebe su nazivali “Dječacima Bijele kuće” prema zgradi s 11 soba u školskom krugu u kojoj su provođene brutalne disciplinske mjere.
Grupa bivših učenika škole Dozier tužila je državu 2010. godine, ali je njihov slučaj odbačen zbog zastare. Ostali učenici napisali su knjige o svojim iskustvima.

 
Prema dokumentaciji koja je pronađena u školi Dozier, oko ustanove pokopano je više od 50 djece, dok je više od 30 tijela poslano na neke druga mjesta da ih se pokopa. Miami Herald javlja također i o još 22 djece čiji grob nije pronađen.
Neka djeca, kao i svoje odraslih, umrli su od požara i gripe koja je harala 1900-ih, dok su ostali preminuli od bolesti ili fizičkih trauma. Za sedmero djece se vjeruje da su umrla prilikom pokušaja bijega. Prema pronađenoj dokumentaciji, umrli su nasilnom smrću, uključujući dvoje djece koja su umrla od prostrjelnih rana na prsima i na glavi.
 
Bivši učenici Dozier škole, sada u dobi od oko 60 godina ili stariji ispričali su stravične priče o njihovom premlaćivanju tijekom ’40-ih, ’50-ih i ’60-ih godina prošlog stoljeća.
U školu Dozier upućivani su dječaci problematičnog ponašanja. Škola je otvorena 1900., a zatvorena u lipnju 2011. od strane Odjela za maloljetničko pravosuđe nakon višegodišnjih nagađanja o raširenom fizičkom i seksualnom zlostavljanju.
 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -