Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Škola emancipacije u Parlamentu BiH: Ćudić poručila Begiću da će “dobiti po prstu” ako joj još jednom zaprijeti

Must Read

U Predstavničkom domu Parlamentu BiH vodi se rasprava o mišljenjima Ustavnopravne komisije u vezi sa izmjenama Krivičnog zakona BiH. No, zastupnici se više bave ličnim kvalifikacijama nego što rapravljaju o tom mišljenju.

Nakon što je objasnio šta znači suverenitet, Begić je predložio zastupnici iz NiP-a Miji Karamehić Abazović da konzultira državnog ministra vanjskih poslova ako “želi saznati šta je tajna predaja suvereniteta”.

Poručio je zastupnicama Karamehić Abazović i Ćudić te njihovim kolegama da su loši glumci, ali da su ozbiljniji, tada bi sjednica Parlamenta bila horor, ali da je ustvari samo tragikomedija.

“Mi tražimo da se suverena volja izrazi kroz institucije i da država učestvuje u evropskim integracijama. Nema niko pravo da dogovara ovdje rješenja koja idu ka novim oblicima diskriminacije. Barem nemojte biti toliko samouvjereni kada nešto govorite. Ovo je odbrana intersa koalicije, ne smijete ovo podržati od Dodika pa ste krenuli kako to obično radite sa cikom i vriskom. Već ste sve što ste imali o sebi rekli”, poručio je Begić.

Istaknuo je da vladajućima smeta u uslovima općeg napada na suverenitet BiH Željko Komšić i prijedlog zakona koji štiti suverenitet zemlje.

“Sve je to u redu da se ne radi o pitanju koje je jako teško. Suverenitet ove zemlje se rastura na sve strane. Imamo mi ovdje političare koje sa strancima dogovaraju neustavno rješavanje državne imovine”, kazao je Begić.

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić odmah je reagirala na izjave Begića.

“Uvijek je znak impotencije kada se na taj način neko obraća kolegicama. Kada se netko na Vaš način obačunava sa kolegicama. Ako mi još jednom zaprijetite tim prstom, po njemu ćete i dobiti. Kad to kažem, to je tako”, poručila je Ćudić.

Zastupnica Karamehić Abazović poručila je Begiću da će ga prijaviti te da će na takav način regirati na njegove “prizemne i primitivne izjave”,

“Kada budete koristili termine koji insinuiraju spol ili kvalifikacije koje imate, a vidim da ste oštri u napadanju kolegica, to će vam se manifestirati prijavama”, kazala je.

Begić je nakon toga zamolio predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH da ga zaštiti jer je napadnut na spolnoj osnovi.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -